ATP
Απτόητο το σερί του Rune - τελικός και Top 20 (vids)

 
Holger Rune
Holger Rune © Swiss Indoors
tn team Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022 - 19:42

Ο Holger Rune κέρδισε και τον Roberto Bautista Agut, έφτασε τις 9 διαδοχικές νίκες στο tour, προκρίθηκε στον 3ο διαδοχικό του τελικό και μεγαλύτερο της καριέρας του, ενώ εξασφάλισε και την πρώτη του είσοδο στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το νικηφόρο σερί του Holger Rune συνεχίστηκε και σήμερα, με τον 19χρονο Δανό να κερδίζει μια πολύ δύσκολη μάχη με τον Roberto Bautista Agut, με 7-6 (1), 7-6 (6), για να πάρει σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες το εισιτήριο για τον τελικό του Swiss Indoors στη Βασιλεία.

Ο Rune, ο οποίος προέρχεται από την κατάκτηση του τίτλου στο 250άρι της Στοκχόλμης, προκρίθηκε στον 3ο συνεχόμενο τελικό του, μετά τη Σόφια και τη Στοκχόλμη, 4ο συνολικά στο tour (2-1 σε τελικούς) και σημαντικότερο στην καριέρα του, 1ο σε ένα 500άρι τουρνουά.

Μετράει 9 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις τις δυο τελευταίες εβδομάδες, 13 νίκες στα 14 τελευταία παιχνίδια του στο tour, ενώ εξασφάλισε και την πρώτη του είσοδο στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης.

Από το Νο.25 που βρίσκεται σήμερα και είναι το τωρινό του career high, θα σκαρφαλώσει τουλάχιστον μέχρι το Νο.18 την ερχόμενη Δευτέρα. Αν κατακτήσει τον τίτλο στη Βασιλεία, θα ανεβεί ακόμα πιο ψηλά, στο Νο.16 του κόσμου.

Και τα δυο σετ με τον Bautista Agut ήταν πολύ κλειστά και έγινε μεγάλη μάχη, με τον νεαρό Δανό να είναι αισθητά καλύτερος στο 1ο σετ, στο οποίο ήταν ο μόνος παίκτης που είχε break points και κυριάρχησε στο tie-break με 7-1.

Στο 2ο σετ τα πράγματα άλλαξαν και ο Bautista Agut είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, ο Rune χρειάστηκε να σβήσει 7 break points συνολικά, 2 στο 3ο game (2-1), 3 στο 5ο (3-2) και 2 στο 7ο (4-3), τα κατάφερε όμως και άντεξε μέχρι το tie-break. Και εκεί έδειξε τρομερά ψυχικά αποθέματα, αφού ανέτρεψε το 2-6, έσωσε 4 συνεχόμενα set points και με 6 πόντους στη σειρά έκανε το 8-6, για να ολοκληρώσει τον τεράστιο θρίαμβό του.

Αύριο, ο 19χρονος θα διεκδικήσει τον 2ο διαδοχικό τίτλο του, 1ο σε 500άρι τουρνουά, απέναντι στον επίσης πολύ φορμαρισμένο Felix Auger-Aliassime, που μετράει με τη σειρά του 12 διαδοχικές νίκες και νωρίτερα απέκλεισε με 2-0 σετ το Νο.1 του κόσμου, Carlos Alcaraz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots