ATP
Ακαταμάχητος στην πρεμιέρα ο Nole (vid)

 
Ακαταμάχητος στην πρεμιέρα ο Nole (vid)
© Monte-Carlo Masters
tn team Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 - 18:30

O Novak Djokovic έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο Μονακό και στη χωμάτινη σεζόν, στην πρώτη του αναμέτρηση στη μετά-Ivanisevic εποχή, για να πάρει τη πρόκριση για τους "16" του Monte-Carlo Masters.

Ο 37χρονος Σέρβος τενίστας απώλεσε μόλις 3 games από τον Roman Safiullin, τον οποίο "εξουδετέρωσε" με 6-1, 6-2 σε 70 λεπτά, στην πρεμιέρα του στο Monte-Carlo Masters και στη χωμάτινη σεζόν.

Παρότι ο ίδιος δεν έχει υψηλές προσδοκίες από τον εαυτό του σ' αυτό το τουρνουά, εξηγώντας πως πάντα χρειάζεται κάποιες εβδομάδες μέχρι να βρει τη φόρμα του στο χώμα, σήμερα δεν φάνηκε κάτι τέτοιο και ο Djokovic ήταν ακαταμάχητος, κερδίζοντας τους 17 από τους 22 πόντους στα πρώτα του σερβίς (77%) και τους 11 από τους 12 στα δεύτερα (92%)!

Δεν ήρθε αντιμέτωπος με break point και "έσπασε" 5 φορές το σερβίς του Safiullin, 3 στο 1ο και 2 στο 2ο σετ, έχοντας μάλιστα και πολλές χαμένες ευκαιρίες για περισσότερα break, αφού συνολικά είχε 19 break points στο ματς (14 χαμένα)!

Ο κορυφαίος του ταμπλό και της παγκόσμιας κατάταξης, θα περιμένει την αναμέτρηση του Arthur Fils με τον Lorenzo Musetti, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στη φάση των "16".

Στο μεταξύ, το νικηφόρο του σερί μετά τον τίτλο στο Εστορίλ συνέχισε ο Hubert Hurkacz, που σε αγώνα για τον 1ο γύρο κέρδισε τον Jack Draper με 6-4, 3-6, 7-6 (2). Επόμενος αντίπαλος για τον Πολωνό θα είναι ο Roberto Bautista Agut, που απέκλεισε τον Facundo Diaz Acosta με 6-2, 6-4.

Στον 2ο γύρο προκρίθηκε και ο Alex De Minaur, που επιβλήθηκε του Stan Wawrinka με 6-3, 6-0. Ο Miomir Kecmanovic σταμάτησε το σερί του Matteo Berrettini, κερδίζοντας τον Ιταλό -πρωταθλητή στο Μαρακές την Κυριακή- με 6-3, 6-1, ενώ ο Sebastian Korda επιβλήθηκε του φιναλίστ του 2022 Alejandro Davidovich Fokina με 6-1, 6-2 και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Jannik Sinner στο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots