tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 


ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΔΩΡΕΑΝ Μάθημα Τένις στο ΟΑΚΑ από τον Στάθη Χαριτωνίδη

E-mail Εκτύπωση

tennis learning system2

 Το tennisnews.gr σε συνεργασία με τον Στάθη Χαριτωνίδη σας προσφέρουν ένα δοκιμαστικό μάθημα ΔΩΡΕΑΝ (στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης πληρώνοντας μόνο το γήπεδο).

Η προσφορά απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να βελτιωθούν, να διορθώσουν κάποιο χτύπημά τους, να παίξουν καλύτερα, χωρίς τραυματισμούς και τελικά πολύ πιο ευχάριστα, σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκονται. Ο γνωστός προπονητής Στάθης Χαριτωνίδης προσφέρει προγράμματα Ποιοτικής Εμβιο-Μηχανικής Ανάλυσης και Τεχνικής Βελτίωσης, εφαρμόζοντας τις Επιστημονικές Αρχές στην πράξη για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα
 

Προγράμματα Ποιοτικής Εμβιο-μηχανικής Ανάλυσης και Τεχνικής Βελτίωσης από τον Στάθη Χαριτωνίδη

E-mail Εκτύπωση

tennis mechanic
Για όσους ενδιαφέρονται να βελτιωθούν, να διορθώσουν κάποιο χτύπημά τους, να παίξουν καλύτερα, χωρίς τραυματισμούς και τελικά πολύ πιο ευχάριστα, σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκονται, ο γνωστός προπονητής Στάθης Χαριτωνίδης προσφέρει προγράμματα Ποιοτικής Εμβιο-Μηχανικής Ανάλυσης και Τεχνικής Βελτίωσης, εφαρμόζοντας τις Επιστημονικές Αρχές στην πράξη για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα. 

Διαβάστε περισσότερα
 

Ο τελικός του US Open: Ένα χαμένο παιχνίδι και μια λογική συνέχεια για το τένις

E-mail Εκτύπωση

Thiem - Zverev
Η ανάλυση του τελικού του US Open, μέσα από τη ματιά του "The Coach", Στάθη Χαριτωνίδη.Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αναλύσουμε ένα παιχνίδι: μπορούμε να το δούμε μέσα από την τακτική, μπορούμε να το δούμε μέσα από την ψυχολογία, μπορούμε να το δούμε μέσα από μια συνδυασμένη ανάλυση.

Διαβάστε περισσότερα
 

Formula 1 και τένις

E-mail Εκτύπωση

f1 car thecoach
Δεν υπάρχει πιστεύω πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για την κατανόηση της συνολικής απόδοσης στο τένις, από αυτό της F1. Καθώς άρχισε αυτή την εβδομάδα η αγωνιστική περίοδος για την F1, είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε, πως αυτά τα δύο αθλήματα μπορούν να συσχετιστούν και να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε καλύτερα, τι είναι και πως επιτυγχάνεται αυτό που λέμε συνολική απόδοση.

Γράφει ο Στάθης Χαριτωνίδης

Διαβάστε περισσότερα
 

Η θεωρία της μιας τεχνικής: Η ομοιότητα των ανθρώπινων κινήσεων

E-mail Εκτύπωση

Borg-Federer
Ξεκινάμε αυτό το άρθρο μας με τα περιγράμματα δύο φωτογραφιών αθλητών και ένα μικρό κουίζ. Οι φωτογραφίες αυτές αν και σχεδόν πανομοιότυπες δεν ανήκουν στον ίδιο παίκτη. Έχουν διαφορά μεταξύ τους τουλάχιστον 30 χρόνια. Όταν βγήκε η φωτογραφία του πρώτου παίκτη, ο δεύτερος πιθανότατα δεν είχε γεννηθεί ακόμα. Μπορείτε να τους αναγνωρίσετε από την τεχνική τους; Μπορείτε να πείτε ποιος είναι ο καθένας, ποιος είναι ο παλαιότερος και ποιος ο νεότερος λόγω της διαφοροποίησης της τεχνικής τους;

Γράφει ο Στάθης Χαριτωνίδης

Διαβάστε περισσότερα
 

Τεχνική και ανατροφοδότηση

E-mail Εκτύπωση

Rafael Nadal
Στο νέο του άρθρο, ο "The Coach", Στάθης Χαριτωνίδης, εξετάζει τον μηχανισμό της ανατροφοδότησης του νευρικού μας συστήματος και τη μεγάλη σημασία της στο άθλημα του τένις.

Διαβάστε περισσότερα
 

Η σημασία του ιδανικού (η θεωρία της μιας τεχνικής 4)

E-mail Εκτύπωση

i theoria mias texnikis
Αναμφισβήτητα, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να χτυπήσει κάποιος την μπάλα ώστε αυτή να καταλήξει με κάποιον τρόπο στην αντίπαλη πλευρά. Αν παρατηρήσουμε όλους αυτούς που παίζουν τένις, θα το διαπιστώσουμε σχετικά εύκολα. Αυτό όμως που προσπαθούμε να κάνουμε σε αυτό το βιβλίο, είναι να εξετάσουμε αν μπορούμε και κατά πόσο, να οριοθετήσουμε τον καλύτερο, τον βέλτιστο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα
 

Η εμβιομηχανική στην πράξη: Προβλήματα και λύσεις

E-mail Εκτύπωση

Η εμβιομηχανική στην πράξη: Προβλήματα και λύσεις
Η σύγχυση, ή ακόμα και η διάσταση, που υπάρχει μεταξύ εμβιομηχανικών επιστημόνων και προπονητών, είναι ένα από τα ευρέως αναγνωρισμένα προβλήματα του χώρου της εμβιομηχανικής και μία από τις βασικές αιτίες, για την αδυναμία δημιουργίας πρακτικότερων εφαρμογών, που θα βοηθούσαν στην βελτίωσης των επιδόσεων. Μοιάζει πως οι προπονητές δεν έχουν τις γνώσεις και οι εμβιομηχανικοί επιστήμονες στερούνται βιωματικών εμπειριών ώστε να καταλήξουν σε έναν κοινά αποδεκτό και κατανοητό τρόπο προσέγγισης.

Διαβάστε περισσότερα
 
Σελίδα 1 από 8

Διαφήμιση

charitonidis-thecoach


Διαφήμιση