ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΔΩΡΕΑΝ Μάθημα Τένις στο ΟΑΚΑ από τον Στάθη Χαριτωνίδη

 
ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΔΩΡΕΑΝ Μάθημα Τένις στο ΟΑΚΑ από τον Στάθη Χαριτωνίδη
tennisnews team Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 - 18:24

Το tennisnews.gr σε συνεργασία με τον Στάθη Χαριτωνίδη σας προσφέρουν ένα δοκιμαστικό μάθημα ΔΩΡΕΑΝ (στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης πληρώνοντας μόνο το γήπεδο).

Η προσφορά απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να βελτιωθούν, να διορθώσουν κάποιο χτύπημά τους, να παίξουν καλύτερα, χωρίς τραυματισμούς και τελικά πολύ πιο ευχάριστα, σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκονται. Ο γνωστός προπονητής Στάθης Χαριτωνίδης προσφέρει προγράμματα Ποιοτικής Εμβιο-Μηχανικής Ανάλυσης και Τεχνικής Βελτίωσης, εφαρμόζοντας τις Επιστημονικές Αρχές στην πράξη για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα.

Τι είναι το Tennis Learning System;

Είναι μια επιστημονική προσέγγιση για τη μάθηση στο τένις. Το Τennis Learning System είναι ένα καλά οργανωμένο και δομημένο σύστημα μάθησης που αναπτύχθηκε μέσα από μία μακροχρόνια πρακτική και θεωρητική αναζήτηση περισσότερων των 30 ετών από το δημιουργό του, Στάθη Χαριτωνίδη.

Βασίζεται στην Ενσυνείδητη Σκόπιμη προπόνηση (DelibaratePractice) και την Αντιληπτική Μάθηση και κατανόηση (PerceptualLearning). Ενσωματώνει στοιχεία από τη σύγχρονη έρευνα σχετικά με την απόκτηση και την προπόνηση πολύπλοκων κινήσεων όπως είναι αυτές του τένις και σκοπεύει στη μεγιστοποίηση της απόδοσης μέσα από την λεπτομερή βελτιστοποίηση όλων των διαδικασιών της προπόνησης.

Έτσι απαντά τελικά στα περισσότερα "Γιατί με αυτό τον τρόπο;" από οποιοδήποτε άλλο σύστημα εκμάθησης τένις. Απώτερος σκοπός της μαθησιακής διαδικασίας, είναι να γίνει τελικά ο κάθε παίκτης, προπονητής του εαυτού του.

www.tennislearningsystem.com

ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Από τα άρθρα μου, πιστεύω πως θα έχετε όλοι καταλάβει την «εμμονή» μου με την Τεχνική. Είναι αλήθεια ότι πιστεύω πολύ στην μεγιστοποίηση της απόδοσης μέσα από βελτίωση της Τεχνικής. Δουλεύω, πάνω σε αυτόν τον τομέα εδώ και 35 χρόνια τόσο σε πρακτικό όσο και σε επιστημονικό – πρακτικά επιστημονικό και όχι θεωρητικό όπως λέγεται συχνά – επίπεδο. Για περισσότερα από 28 από αυτά, έχω δουλέψει σε μεγάλους ομίλους, με πρωταθλητές και παίκτες όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων. Εργαζόμενος με πάθος, αλλά και μέσα από μια επίσης μακροχρόνια και επίμονη θεωρητική αναζήτηση, έχω οριοθετήσει μια πολύ συγκεκριμένη τεχνική προσέγγιση. Με βάση την προσέγγιση αυτή, πολλοί αθλητές, έφτασαν σε ψηλό επίπεδο (2 γυναίκες κοντά στο 200 WTA, μια νεαρή κοπέλα κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών τρεις φορές, μια νεαρή αθλήτρια έφτασε στην 8άδα του Πανευρωπαϊκού κάτω των 16 ετών, 2 νεαρές αθλήτριες βρέθηκαν στις 8 καλύτερες της Πανευρωπαϊκής κατάταξης, 12 αθλητές κατέλαβαν το Πρωτάθλημα της κατηγορίας τους στα μονά, 40 και πλέον αθλητές αγωνίστηκαν με την Εθνική Ομάδα σε κατηγορίες από 14 ετών έως Ανδρών και Γυναικών). Σήμερα, πολλοί από τους αθλητές αυτούς, εργάζονται ως προπονητές, κάποιοι σε μεγάλους συλλόγους.

Τα τελευταία χρόνια, προσπάθησα να προσαρμόσω και εφαρμόσω όλες αυτές τις αρχές σε ανθρώπους που ασχολούνται με το τένις περισσότερο για την ευχαρίστησή τους, θέλοντας να βρω απλούστερους τρόπους προσέγγισης. Μπορώ να πω πως το αποτέλεσμα αυτής της απλοποιημένη εφαρμογής ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Γιατί τελικά Τεχνική, δεν είναι προσωπικές απόψεις, ούτε είναι η αντιγραφή και η μίμηση των καταξιωμένων αθλητών, αλλά η εφαρμογή τεκμηριωμένων επιστημονικών στοιχείων στην πράξη και έτσι μπορεί να εφαρμοστεί το ίδιο αποδοτικά σε παίκτες όλων των επιπέδων. Πιο σωστά, σε όλους τους ανθρώπους.

Μια καλύτερη κατανόηση της τεχνικής, δίνει την δυνατότητα μιας πιο ενσυνείδητης συμμετοχής και τελικά μιας μεταγνωστικής αντίληψης. Έτσι που ο κάθε παίκτης να καταλαβαίνει ακριβώς τι πρέπει να κάνει, πώς και πότε. Να μπορεί τελικά να γίνει «προπονητής» του εαυτού του.

Μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να βελτιώσει τον καθένα. Σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκεται. Βοηθάει κάποιον να γίνει πρωταθλητής, βοηθάει κάποιον άλλο να ευχαριστηθεί το άθλημα πολύ περισσότερο, όλους να παίξουν καλύτερα και περισσότερο. Μειώνει τους τραυματισμούς, κάνει το παιχνίδι πιο ξεκούραστο πιο ευχάριστο και πολύ πιο συναρπαστικό για όλους.

Αν βελτιώσετε την τεχνική σας, είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα βελτιωθεί η απόδοσή σας πολυεπίπεδα. Η Εμβιομηχανική είναι επιβεβαιωμένη επιστημονική γνώση και η γνώση, είναι το μόνο μέσον για μια ασφαλή και χωρίς προκαταλήψεις αξιολόγηση και εφαρμογή.

Για όσους ενδιαφέρονται να βελτιωθούν, να διορθώσουν κάποιο χτύπημά τους, να παίξουν καλύτερα, χωρίς τραυματισμούς και τελικά πολύ πιο ευχάριστα, σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκονται, εκτελούμε προγράμματα Ποιοτικής Εμβιο-Μηχανικής Ανάλυσης και Τεχνικής Βελτίωσης, εφαρμόζοντας τις Επιστημονικές Αρχές στην πράξη για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα.

Το πρόγραμμα έχουν διάρκεια 8 ώρες εκτελείται σε 4 φάσεις και περιλαμβάνει:

  • 1η φάση διάρκειας 60 λεπτών: Βιντεοσκόπηση και μια αρχική παρουσίαση και επεξήγηση των λαθών
  • 2η φάση διάρκειας 90 λεπτών αναλυτική μελέτη του βίντεο και καταγραφή των λαθών (χωρίς την παρουσία του παίκτη)
  • 3η φάση διάρκειας 90 λεπτών: Αναλυτική παρουσίαση των λαθών, παρουσίαση και πρακτική εφαρμογή των διορθώσεων τους.
  • 4η φάση διάρκειας 4 ωρών: 4 Επαναληπτικά μαθήματα μιας ώρας

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα αυτό θα έχετε μια σαφή αντίληψη των λαθών σας και – κυρίως - του τρόπου βελτίωσής τους.

Αν δεν επιθυμείτε να κάνετε όλο το πρόγραμμα μπορείτε να κάνετε μεμονωμένα μαθήματα.

Η έδρα μας είναι το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, αλλά μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το πρόγραμμα και οπουδήποτε θέλετε εσείς.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε μέσω του TENΝISNEWS.GR να έχετε έως τιε 15 Οκτωβρίου ένα δοκιμαστικό μάθημα ΔΩΡΕΑΝ (στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης πληρώνοντας μόνο το γήπεδο)

Για όσους θα ενδιαφερόντουσαν

ΣΤΑΘΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ
6947995758
www.tennislearningsystem.com
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots