ATP
Μεταμεσονύκτια πρόκριση για τον Zverev (vid)

 
Μεταμεσονύκτια πρόκριση για τον Zverev (vid)
tn team Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 - 1:46

O Alexander Zverev κατάφερε να κερδίσει τον Denis Shapovalov μετά από 2 κλειστά σετ και να προκριθεί για 7η διαδοχική φορά στους "16" της Μαδρίτης, σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη μια τα μεσάνυκτα!

Ο Zverev επιβλήθηκε του Shapovalov με 6-4, 7-5 στο τελευταίο παιχνίδι της σημερινής ημέρας του Mutua Madrid Open, για να προκριθεί στον 4ο γύρο.

Θα είναι για 7η φορά -σε ισάριθμες παρουσίες στη διοργάνωση- στη φάση των "16" ο Zverev, ο οποίος έχει κατακτήσει και 2 φορές τον τίτλο, το 2018 και το 2021.

Το ματς ξεκίνησε αρκετά αργά, στις 23:00 ώρα Μαδρίτης. Ο Zverev ήταν αισθητά καλύτερος και στο 1ο σετ δεν αντιμετώπισε κανένα break point, για να αξιοποιήσει την 5η του ευκαιρία και να περάσει μπροστά με break στο 4-3.

Αφού έκλεισε το σετ με 6-4, άνοιξε το 2ο σετ με break o Γερμανός, που προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1. O Zverev έχασε 6 ευκαιρίες (!) για να κάνει το διπλό break και λίγο έλειψε να το πληρώσει ακριβά, αφού όταν σέρβιρε για την πρόκριση στο 10ο game, έχασε match point και υπέστη break, για να γίνει το 5-5.

Απέφυγε τα χειρότερα, ανακτώντας άμεσα το προβάδισμα με break για το 6-5 και στο 12ο game έσβησε ένα νέο break point του Shapovalov, για να καταφέρει να κλείσει τελικά το ματς, στις 00:46 τοπική ώρα.

Στον 4ο γύρο του τουρνουά, ο Zverev θα αντιμετωπίσει τον Francisco Cerundolo, που κέρδισε τον Tommy Paul με 6-7 (7), 6-4, 6-2.

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots