ATP
Ο Sinner κέρδισε τον Rune και θα παίξει με Τσιτσιπά (vids)

 
Ο Sinner κέρδισε τον Rune και θα παίξει με Τσιτσιπά (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 - 16:49

O Jannik Sinner δεν είχε εύκολο έργο, αλλά έκαμψε την αντίσταση του Holger Rune και μπήκε στα ημιτελικά του Monte-Carlo Masters, όπου τον περιμένει ένα μεγάλο ματς με τον Στέφανο Τσιτσιπά!

Παρότι ο Rune προερχόταν από μια τρελή μέρα, στην οποία χρειάστηκε να κερδίσει τους Sumit Nagal και Grigor Dimitrov και να μείνει σχεδόν για 5 ώρες στο γήπεδο, κατάφερε σήμερα να βάλει δύσκολα στον Sinner.

Τελικά, μετά από μια μάχη 2 ωρών και 40 λεπτών, ο 22χρονος Ιταλός κατάφερε να "λυγίσει" τον Δανό με 6-4, 6-7 (6), 6-3 και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Monte-Carlo Masters.

O Sinner έδειχνε να ελέγχει το ματς και αφού έσβησε ένα break point για να ισοφαρίσει σε 2-2, δεν αντιμετώπισε άλλο break point στα 2 πρώτα σετ. Στο 1ο έκανε το μοναδικό break από το 5ο game (3-2) και το κέρδισε με 6-4, αλλά στο 2ο ο Rune κατόρθωσε να σβήσει και τα 6 break points του Ιταλού, επιστρέφοντας από το 0-40 σε 2 περιπτώσεις, στο 2-2 και στο 5-5, για να παραμείνει στο ματς.

Άντεξε μέχρι το tie-break και εκεί χρειάστηκε μια ακόμα μεγάλη ανατροπή, σβήνοντας 2 match points και επιστρέφοντας από το 4-6, για να το κερδίσει με 8-6 και να πάει σε 3ο σετ!

Λίγο έλειψε να μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες ο Sinner, ο οποίος μετά από 2 ώρες σχεδόν ήρθε ξανά αντιμέτωπος με break point, στο 2-2, 30-40. Έμεινε στο ύψος του ο πρωταθλητής του Australian Open, που κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του και λίγα λεπτά μετά βρήκε και το break, που του έδωσε την ευκαιρία να σερβίρει για το ματς στο 5-3.

Ο Sinner έφτασε τις 25 νίκες σε 26 αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν, ενώ προκρίθηκε για 2η διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά του Monte-Carlo Masters.

Σε μια χρονιά που έχει ηττηθεί μόνο από τον Carlos Alcaraz στα ημιτελικά του Indian Wells, o Ιταλός θα προσπαθήσει να προκριθεί σε ακόμα έναν τελικό, τον πρώτο του σε ένα χωμάτινο Masters 1000 τουρνουά και σημαντικότερο στην επιφάνεια.

Απέναντί του αύριο θα είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που νωρίτερα εξουδετέρωσε με 2-0 σετ τον Karen Khachanov. Κάνει ένα φανταστικό τουρνουά ο Στέφανος, ο οποίος έχει κατακτήσει 2 φορές τα 3 τελευταία χρόνια το Monte-Carlo Masters, συνεπώς περιμένουμε ένα μεγάλο ματς το Σάββατο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots