ATP
Στο Νο.7 ο Τσιτσιπάς, κέρδισε 4 θέσεις ο Ruud

 
Στο Νο.7 ο Τσιτσιπάς, κέρδισε 4 θέσεις ο Ruud
© Monte-Carlo Masters
tn team Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 - 8:59

Μετά και την εντυπωσιακή του εβδομάδα στο Monte-Carlo, εντυπωσιακή ήταν και η επιστροφή του Στέφανου Τσιτσιπά στο Top 10 της παγκόμιας κατάταξης, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κερδίζει 5 θέσεις και να ανεβαίνει στο Νο.7. Στο Νο.6 ανέβηκε ο Casper Ruud, δεν άλλαξε το Top 5.

Μετά από 8 εβδομάδες απουσίας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στην κορυφαία 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, αφού χάρη στον 3ο τίτλο του στο Monte-Carlo, ανέβηκε στο Νο.7 (από το Νο.12) του κόσμου.

Είναι πολύ κοντά και στο Νο.6 ο Στέφανος, αφού τον χωρίζουν μόλις 30 βαθμοί από τον Casper Ruud, που με τη σειρά του η πορεία του μέχρι τον τελικό του Monte-Carlo τον ανέβασε στο Νο.6 του κόσμου (από το Νο.10).

Δεν άλλαξε κάτι στην κορυφαία 5άδα, με τον Novak Djokovic να είναι πάντα στο Νο.1 και τον Jannik Sinner να διατηρείται στο Νο.2. Στο Νο.3 βρίσκεται ο Carlos Alcaraz, που συνεχίζει να αντιμετωπίζει τραυματισμό στο χέρι και θα χάσει 500 βαθμούς την επόμενη εβδομάδα, αφού δεν θα παίξει στη Βαρκελώνη (όπου κέρδισε πέρσι). Στο Νο.4 βρίσκεται ο Daniil Medvedev και σε αρκετά μεγάλη απόσταση από την πρώτη 4άδα, ακολουθεί στο Νο.5 ο Alexander Zverev.

Ακολουθούν οι Ruud και Τσιτσιπάς, με τον Andrey Rublev να υποχωρεί στο Νο.7, χάνοντας 2 θέσεις. Από μια θέση έχασαν οι Hubert Hurkacz (No.9) και Grigor Dimitrov (No.10), που συμπληρώνουν το Top 10.

5 θέσεις έχασε ο Holger Rune, που βγήκε εκτός 10άδας και έπεσε στο Νο.12, ενώ 2 θέσεις κέρδισε ο Ugo Humbert, που βελτίωσε το career high του και ανέβηκε στο Νο.13 του κόσμου για 1η φορά.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots