Η Andreeva απέκλεισε και τη Vondrousova! (vids)

Η Mirra Andreeva εντυπωσιάζει και αυτή τη χρονιά με τις εμφανίσεις της στη Μαδρίτη και απέκλεισε τη Marketa Vondrousova, για να μπει στις "16" καλύτερες για 2η διαδοχική χρονιά!
Η μόλις 17χρονη Ρωσίδα (θα κλείσει τα 17 για την ακρίβεια αύριο), επιβλήθηκε της Vondrousova, No.7 στο ταμπλό, με 7-5, 6-1.
When Mirra Andreeva puts on the jets ?#MMOPEN pic.twitter.com/XwnlULHZGw
— wta (@WTA) April 28, 2024
Στο 1ο σετ προηγήθηκε με 3-0 και με 4-1 η νεαρή Ρωσίδα, η οποία υπέστη δυο break στη σειρά και βρέθηκε πίσω με 4-5. Κατάφερε μετά απ' αυτό όχι απλά να απαντήσει, αλλά να κυριαρχήσει και να κερδίσει τα 9 από τα 10 τελευταία games της αναμέτρησης.
Η Andreeva, η οποία πέρσι είχε κάνει ένα από τα πρώτα της μεγάλα τουρνουά στη Μαδρίτη, φτάνοντας και τότε μέχρι τον 4ο γύρο, θα είναι για 2η διαδοχική χρονιά στην καλύτερη 16άδα.
Θα αντιμετωπίσει αύριο μια εκ των Caroline Garcia και Jasmine Paolini, για μια θέση στα προημιτελικά. Παρότι έχει παίξει 2 φορές σε φάσεις των "16" σε Grand Slams διοργανώσεων και άλλες 2 σε 1000άρια, δεν έχει προκριθεί ποτέ σε μεγάλο προημιτελικό, οπότε θα διεκδικήσει αύριο την πρώτη της συμμετοχή.
Νωρίτερα σήμερα, η Νο.4 του ταμπλό, Elena Rybakina, επιβλήθηκε της Mayar Sherif με 6-1, 6-4 και προκρίθηκε επίσης στη φάση των "16". Εκεί θα αντιμετωπίσει την ευχάριστη έκπληξη του φετινού τουρνουά, τη 18χρονη Τσέχα qualifier Sara Bejlek, που κέρδισε την Ashlyn Krueger με 6-3, 6-1.
Τέλος, η Daria Kasatkina πήρε το ρώσικο ντέρμπι με την Anastasia Pavlyuchenkova, με 7-6 (5), 7-5, και θα παίξει αύριο με τη Yulia Putintseva, που απέκλεισε την Caroline Dolehide με 6-2, 6-2.
H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.