WTA
Μένει "ζωντανή" η Sabalenka (vid)

 
Μένει "ζωντανή" η Sabalenka (vid)
tn team Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 - 23:37

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η Aryna Sabalenka δυσκολεύτηκε, βρήκε όμως τις λύσεις στο 3ο σετ και προκρίθηκε στις "16" καλύτερες του Mutua Madrid Open.

Μετά την πρεμιέρα της με τη Magda Linette, η Aryna Sabalenka χρειάστηκε 3ο σετ για να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Robin Montgomery στον 3ο γύρο του Madrid Open, το έκανε όμως, κερδίζοντας την Αμερικανίδα με 6-1, 6-7 (5), 6-4.

Η Sabalenka, No.2 στο ταμπλό και πρωταθλήτρια πέρσι στη Μαδρίτη, ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς και έχασε μόνο ένα game στο 1ο σετ, ωστόσο στο 2ο σετ η Montgomery της έβαλε δύσκολα, παίζοντας εξαιρετικό τένις. Την πίεσε ακόμα και για να κερδίσει το σετ νωρίτερα, αλλά η Sabalenka το έστειλε στο tie-break. Εκεί η Αμερικανίδα ήταν η παίκτρια που έκανε τα λιγότερα λάθη και επικράτησε με 7-5.

Και στο αποφασιστικό σετ η Montgomery πίεσε τη Sabalenka και κατάφερε να την ακολουθήσει μέχρι το 4-4. Η πρωταθλήτρια του Australian Open βέβαια δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο δικό της σερβίς και τελικά στο 10ο game βρήκε το break, με το οποίο "σφράγισε" τη νίκη της.

Με δυο αρκετά αγχωτικές νίκες μπήκε στη 16άδα του Mutua Madrid Open η Sabalenka, η οποία θα αντιμετωπίσει αύριο την Danielle Collins, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Η Αμερικανίδα παίζει το καλύτερό της τένις και προέρχεται από ένα σπουδαίο σερί 15 διαδοχικών νικών στο tour. Την τελευταία την πέτυχε σήμερα, κόντρα στην Jaqueline Cristian από τη Ρουμανία, με 3-6, 6-4, 6-1.

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots