ATP
Στο Νο.2 ο Sinner, Top 10 o Dimitrov

 
Στο Νο.2 ο Sinner, Top 10 o Dimitrov
© Miami Open
tennisnews team Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 - 10:08

O Jannik Sinner είναι και επίσημα από σήμερα στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ στο Top 10 επέστρεψε ο Grigor Dimitrov μετά από 5,5 χρόνια. Έχασε μια θέση ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Sinner, μετά και την κατάκτηση ενός ακόμα μεγάλου τίτλου στο Μαϊάμι, κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας το career high του.

Ο 22χρονος Ιταλός, πρωταθλητής στο Australian Open και Νο.1 στο Race έκτοτε, απέχει 1.015 βαθμούς από τον Novak Djokovic και το Νο.1 του κόσμου, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα δεικδικήσει σύντομα. Από τη μάχη βεβαίως δεν βγαίνει ο Carlos Alcaraz, ο οποίος αν και υποχώρησε στο Νο.3, υπολείπεται μόλις 65 βαθμών του Sinner.

Στο Νο.4 διατηρήθηκε ο Daniil Medvedev, στο Νο.5 ο Alexander Zverev, o Νο.6 ο Andrey Rublev, στο Νο.7 ο Holger Rune και στο Νο.8 ο Casper Ruud.

Στο Νο.9 σκαρφάλωσε ο Grigor Dimitrov, που κέρδισε 3 θέσεις και βρέθηκε στο Top 10 για πρώτη φορά μετά από 5,5 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 2018. Έχασαν από μια θέση οι Hubert Hurkacz και Alex De Minaur, στο Νο.10 και στο Νο.11 αντίστοιχα.

Μια θέση έχασε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος υποχώρησε στο Νο.12 του κόσμου. Οι διαφορές των παικτών είναι μικρές σε αυτες τις θέσεις και ο 25χρονος Έλληνας τενίστας παραμένει σε απόσταση βολής από την κορυφαία 10άδα, όπου θα επιδιώξει να επιστρέψει στη χωμάτινη σεζόν.

Μεγάλες ανόδους στο Top 50 σημείωσαν οι δυο ευχάριστες εκπλήξεις του Miami Open, o Fabian Marozsan και ο Tomas Machac. O πρώτος κέρδισε 19 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.38 του κόσμου, ενώ ο δεύτερος άφησε πίσω του 17 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.43. Και οι δυο, έκαναν ντεμπούτο σήμερα στο Top 50.

Νέο career high έκανε και ο 20χρονος Luca Nardi, που πριν λίγες εβδομάδες κέρδισε τον Novak Djokovic στο Indian Wells. Την επιτυχία του αυτή διαδέχθηκε η κατάκτηση του χωμάτινου Challenger της Νάπολης για τον νεαρό Ιταλό, που κέρδισε άλλες 21 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.75 του κόσμου σήμερα.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, ο Στέφανος Σακελλαρίδης κέρδισε 25 θέσεις μετά και τις καλές εμφανίσεις του στην Ιαπωνία, ανεβαίνοντας στο Νο.430 της παγκόσμιας κατάταξης. Σημαντική άνοδος και για τον Αλέξανδρο Σκορίλα, που κέρδισε 21 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.712. Ο Γιάννης Ξυλάς κέρδισε 41 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.1048, ενώ 315 θέσεις άφησε πίσω του ο Αριστοτέλης Θάνος, στο Νο.1124.

Στο διπλό, σταθερός στο Νο.97 του κόσμου παρέμεινε ο Πέτρος Τσιτσιπάς, που είναι πάντα πρώτος στη χώρα μας, ενώ ο αδερφός του, Στέφανος, είναι στο Νο.112. Ο Μάρκος Καλοβελώνης βρίσκεται στο Νο.234, ο Μιχάλης Περβολαράκης στο Νο.275, ενώ ψηλά είναι και τα αδέρφια Σακελλαρίδη, ο Στέφανος στο Νο.320 και ο Δημήτρης στο Νο.357.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots