ATP
Παρέμεινε στο Νο.12 ο Τσιτσιπάς

 
Παρέμεινε στο Νο.12 ο Τσιτσιπάς
© Mifel Tennis Open / Mextenis
tn team Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 - 10:08

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε στο Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα. Στο Νο.8 ανέβηκε ο Hubert Hurkacz, 51 θέσεις κέρδισε ο Matteo Berrettini.

Ο Τσιτσιπάς έμεινε σταθερός στο Νο.12 της κατάταξης της ΑΤΡ γι' αυτή την εβδομάδα, με τον Έλληνα τενίστα να διατηρείται κοντά στο Top 100, καθώς υπολείπεται 290 βαθμών του Casper Ruud, που βρίσκεται στη 10η θέση.

Η μόνη αλλαγή στο Top 10 γι' αυτή την εβδομάδα ήρθε από τον Hurkacz, που μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Εστορίλ κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.8, με τον Grigor Dimitrov να μένει σταθερό στο Νο.9 και τον Ruud να χάνει 2 θέσεις, στο Νο.10.

Στις πρώτες θέσεις δεν άλλαξε κάτι, με τον Novak Djokovic να συμπληρώνει 420 εβδομάδες συνολικής παραμονής στο Νο.1. Ο Jannik Sinner είναι το νέο Νο.2 από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο Carlos Alcaraz τον ακολουθεί από κοντά στο Νο.3. Στο Νο.4 βρίσκεται ο Daniil Medvedev, στο Νο.5 ο Alexander Zverev, στο Νο.6 ο Andrey Rublev και στο Νο.7 ο Holger Rune.

Ο πρωταθλητής του Χιούστον, Ben Shelton, κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.14 κάνοντας νέο career high, ενώ ο πρωταθλητής του Μαρακές, Matteo Berrettini, άφησε πίσω του 51 θέσεις και έκανε εντυπωσιακό comeback στο Top 100, σκαρφαλώνοντας στο Νο.84.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, ο Στέφανος Σακελλαρίδης κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.429. Ο Αλέξανδρος Σκορίλας κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.709, ενώ 46 ακόμα θέσεις άφησε πίσω του ο Γιάννης Ξυλάς, που ανέβηκε στο Νο.709.

Στο διπλό, Νο.1 της Ελλάδας παραμένει ο Πέτρος Τσιτσιπάς, που έμεινε σταθερός στο Νο.97 για μια ακόμα εβδομάδα. Ο αδερφός του, Στέφανος, βρίσκεται στο Νο.113. 9 θέσεις κέρδισε ο Μάρκος Καλοβελώνης, που βρίσκεται στο Νο.225.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots