Djokovic: "Θα ήθελα το calendar-Year Grand Slam"

 
Djokovic: "Θα ήθελα το calendar-Year Grand Slam"
© Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 - 22:32

Ο Novak Djokovic δεν έκρυψε πως έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του το calendar-Year Grand Slam, ωστόσο για την ώρα είναι προσηλωμένος στο Wimbledon.

"Θα ήθελα πολύ να είχα μια ακόμα ευκαιρία να το πετύχω στη Νέα Υόρκη", είπε ο Djokovic στο Tennis Channel, αναφερόμενος στον υπέρτατο στόχο του calendar-Year Grand Slam.

Θυμίζουμε πως η μεγάλη ευκαιρία για τον Novak είχε έρθει το 2021, όταν κατέκτησε τα 3 πρώτα Grand Slams της χρονιάς, σε Australian Open, Roland Garros και Wimbledon, φτάνοντας έως τον τελικό στο US Open, όπου όμως έδειξε για πρώτη φορά σε μεγάλο τελικό μια πιο ευάλωτη πλευρά του και "λυγισμένος" από τα συναισθήματά του ηττήθηκε από τον Daniil Medvedev με 3-0 σετ.

Aυτή παραμένει η καλύτερη προσπάθεια που έκανε ποτέ κανείς από το 1969, όταν έγινε το τελευταίο calendar-Year Grand Slam στο ανδρικό τένις, από τον Rod Laver.

"Θα ήθελα πολύ να κερδίσω το Wimbledon, ένα πολύ διαφορετικό 'βουνό' για να ανεβείς, που όμως το γεγονός ότι το κέρδισα τα 4 τελευταία χρόνια μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση - πάντα ήταν το τουρνουά των ονείρων μου", πρόσθεσε ο Djokovic, ο οποίος δεν έχει ηττηθεί στο All England Club από το 2017!

"Αν συμβεί αυτό, και αυτό είναι μεγάλο αν, τότε θα μου άρεσε να ξαναγράψω ιστορία στη Νέα Υόρκη. Δεν μπόρεσα να το κάνω πριν λίγα χρόνια κόντρα στον Medvedev, αλλά με την αγάπη που πήρα από το κοινό εκείνη τη μέρα, ένιωσα πολύ διαφορετικά. Η αγάπη που μου έδωσαν με κυρίευσε εντελώς. Θέλω πολύ να επιστρέψω εκεί."

Θυμίζουμε, πως λόγω της επιλογής του να μην εμβολιαστεί κατά της Covid-19, o Djokovic δεν είχε τη δυνατότητα να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα να μην έχει επιστρέψει στο US Open μετά από εκείνον τον τελικό με τον Medvedev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots