WTA
Γιόρτασε τα 17α γενέθλια με τον πρώτο μεγάλο προημιτελικό η Andreeva (vid)

 
Γιόρτασε τα 17α γενέθλια με τον πρώτο μεγάλο προημιτελικό η Andreeva (vid)
© Jimmie48/WTA
tn team Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 - 19:35

H Mirra Andreeva απέκλεισε και την Jasmine Paolini στη Μαδρίτη, για να πανηγυρίσει ανήμερα των 17ων γενεθλίων της την πρώτη της πρόκριση σε έναν μεγάλο προημιτελικό στο tour.

Η νεαρή Ρωσίδα τενίστρια συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της στο Caja Magica και έβγαλε εκτός σήμερα και τη Νο.12 του ταμπλό, Paolini, με 7-6 (2), 6-4.

Αφού ανέτρεψε το 2-5, 30-40, αποτρέποντας και set point για το 2-6, η Andreeva κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 και αργότερα να στείλει το 1ο σετ σε tie-break, όπου προηγήθηκε με 4-0 και τελικά το κατέκτησε με 7-2.

Μετά απ' αυτό προηγήθηκε με 4-0 στο 2ο σετ, στο οποίο ωστόσο έχασε και τα δυο break και το σκορ έγινε 5-4. Παρόλα αυτά, η Ρωσίδα έκανε νέο break στο 10ο game και έκλεισε το ματς, μετά από 1 ώρα και 40 λεπτά.

Θα είναι ο 1ος προημιτελικός σε WTA 1000 διοργάνωση για τη 17χρονη Ρωσίδα, που παρά το νεαρό της ηλικίας της είχε παίξει ήδη 4 φορές σε φάσεις των "16" μεγάλων διοργανώσεων.

Στα προημιτελικά θα έχει μια πολύ μεγάλη πρόκληση μπροστά της, αλλά και τίποτα να χάσει, καθώς θα αντιμετωπίσει είτε την υπερασπίστρια του τίτλου, Aryna Sabalenka, είτε την Danielle Collins των 15 διαδοχικών νικών.

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots