WTA
Βραζιλιάνικο εμπόδιο και για τη Σάκκαρη (vid)

 
Βραζιλιάνικο εμπόδιο και για τη Σάκκαρη (vid)
© Jimmie48/WTA
tn team Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 - 13:58

Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να βρει το τένις της σήμερα στη Μαδρίτη και υπέστη την ήττα από την Beatriz Haddad Maia, μένοντας εκτός προημιτελικών στο Mutua Madrid Open.

Μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά, η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε από τη Βραζιλιάνα και αριστερόχειρα Beatriz Haddad Maia, από την οποία ηττήθηκε με 6-4, 6-4 στον 4ο γύρο του Mutua Madrid Open.

Δεν μπόρεσε να βρει το παιχνίδι της σήμερα η Μαρία, η οποία έκανε δυο καλά παιχνίδια νωρίτερα στο τουρνουά και είχε αποκλείσει εμφατικά τις δυνατές Donna Vekic και Sloane Stephens, για να μπει στη 16άδα.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, Νο.6 στον κόσμο και ημιφιναλίστ πέρσι στη Μαδρίτη, συνηθίζει να δυσκολεύεται απέναντι στην αριστερόχειρα Haddad Maia, από την οποία είχε ηττηθεί και στις 3 προηγούμενες συναντήσεις τους.

Σήμερα φάνηκε να τη δυσκολεύει και η αναπήδηση της μπάλας, έδωσε πολλά αβίαστα λάθη στην αντίπαλό της, ενώ έχασε και κάποιες ευκαιρίες σε σημεία κλειδιά, που θα μπορούσαν να αλλάξουν τις ισορροπίες του παιχνιδιού.

Οι σημαντικότερες ευκαιρίες ήρθαν στο τέλος του 1ου σετ, όπου παρότι έμεινε πίσω με διπλό break στο 2-5, κατόρθωσε να μειώσει σε 4-5 και είχε δυο break points για την ισοφάριση!

Η Haddad Maia βρήκε μεγάλα σερβίς όταν χρειάστηκε και κατάφερε να σβήσει τα break points και να υπερασπιστεί τελικά το σερβίς της, για να κλείσει το 1ο σετ με 6-4.

Αντίστοιχη τροπή πήρε και το 2ο σετ, με τη Βραζιλιάνα παίκτρια, Νο.14 στον κόσμο, να κάνει το double break στο 7ο game και το 5-2. Για μια ακόμα φορά η Σάκκαρη αντεπιτέθηκε και μείωσε σε 5-4, αλλά η Haddad Maia έκανε καλό game από τη γραμμή του σερβίς στο 10ο game και έκλεισε το παιχνίδι, μετά από 1 ώρα και 49 λεπτά παιχνιδιού.

Επόμενος σταθμός τώρα για τη Σάκκαρη, που θα χάσει τουλάχιστον 2 θέσεις και θα πέσει στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης (μπορεί να χάσει 3 αν κερδίσει άλλο ένα ματς στη Μαδρίτη η Ons Jabeur), θα είναι η Ρώμη και το επόμενο 1000άρι της χωμάτινης σεζόν, Internazionali BNL d' Italia, το οποίο ξεκινάει σε μια εβδομάδα.

Η Haddad Maia από την πλευρά της προκρίθηκε στον 3ο της προημιτελικό σε WTA 1000 διοργάνωση, μετά το Τορόντο το 2022 (φιναλίστ) και τη Ρώμη το 2023 (προημιτελικά).

Θα περιμένει την αναμέτρηση της Iga Swiatek με τη Sara Sorribes Tormo, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στο επόμενο παιχνίδι της.

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots