ATP
Vajda: "Καλύτερος ο Sinner, αλλά ο Djokovic δεν τελείωσε ακόμα"

 
Vajda: "Καλύτερος ο Sinner, αλλά ο Djokovic δεν τελείωσε ακόμα"
tn team Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 10:38

Ο Marian Vajda έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, υπογραμμίζοντας ότι o Novak Djokovic θα κερδίσει κι άλλους μεγάλους τίτλους στο μέλλον, αλλά και ότι είναι θέμα χρόνου να δούμε τον Jannik Sinner στο Νο.1. Τι είπε για το τέλος της συνεργασίας του Σέρβου με τον Goran Ivanisevic.

Συγκεκριμένα, ο για πολλά χρόνια προπονητής του Djokovic, εξήγησε πως δεν πρέπει να ξεγράψουμε τον κάτοχο 24 Grand Slam τίτλων απλά επειδή δεν κέρδισε ακόμα μεγάλο τίτλο φέτος, αφού θα γίνει και αυτό αργά ή γρήγορα. Όπως είπε, απλώς είναι μια μεταβατική περίοδο στην οποία ψάχνει τις ισορροπίες του και, μόλις τα καταφέρει, οι μεγάλοι τίτλοι θα έρθουν ξανά.

"Ο Novak αυτή τη στιγμή προσπαθεί να βρει την κατάλληλη ισορροπία. Δεν γίνεται να παίζει σε όλα τα τουρνουά, όπως έκανε παλιότερα. Το tour είναι πολύ έντονο, πρέπει να κάνει κάποιες επιλογές. Το μεγαλύτερο κίνητρο το έχει στα Slams και στους Ολυμπιακούς. Η πραγματική ερώτηση για μένα, είναι το πότε θα έχει αποτέλεσμα αυτή η νέα μέθοδος που εφαρμόζει. Γιατί αν παίζεις σε λιγότερα τουρνουά, θα έχεις κάνει και μικρότερη προετοιμασία στα πιο σημαντικά τουρνουά. Αλλά ο Novak γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, είναι πανέξυπνος και κανείς από τους υπόλοιπους νέους κορυφαίους παίκτες δεν έχει την εμπειρία του. Και πέρσι έχασε πολλά τουρνουά, όπως το Indian Wells και το Μαϊάμι, αλλά μετά κέρδισε το Roland Garros, έπαιξε στον τελικό του Wimbledon και κέρδισε το US Open. Οπότε πιστεύω πως θα κερδίσει και φέτος τίτλους και θα το αποδείξει για μια ακόμα φορά", είπε ο Vajda στη συνέντευξη που παραχώρησε για το Ubitennis.

Για το τέλος της συνεργασίας του Djokovic με τον Ivanisevic, είπε: "Δεν το περίμενα αυτό, το έμαθα από τα νέα όπως και όλοι οι υπόλοιποι, οπότε η γνώμη μου βασίζεται μόνο σε όσα έχω διαβάσει αυτές τις μέρες. Με εξέπληξε, επειδή τα τελευταία χρόνια ο Novak ένιωθε πολύ άνετα. Ίσως η πίεση που πρέπει να υπομένει ο προπονητής ενός τέτοιου παίκτη, να έγινε πολύ κουραστική για τον Ivanisevic. Δεν είμαι και σίγουρος."

Για την κούραση αυτή, εξήγησε μέσα από τη δική του εμπειρία: "Συνεχώς ήμασταν σε κίνηση, από τη μια ήπειρο στην άλλη. Πάντα έπρεπε να αποχαιρετάω την οικογένειά μου, χωρίς να ξέρω για πόσο θα λείπω και η πίεση στα τουρνουά ήταν πολύ μεγάλη, ακόμα και για μένα. Η πίεση σ' αυτό το άθλημα είναι πολύ μεγάλη, ακόμα και για τους προπονητές. Στο ποδόσφαιρο αν χάσει κάποια ομάδα, ποτέ δεν φταίει μόνο ένας άνθρωπος. Στο τένις όμως με την πρώτη αποτυχία ο προπονητής αμέσως αμφισβητείται."

Για το ποιος είναι καλύτερος παίκτης αυτή τη στιγμή στο tour: "Πιστεύω ότι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου αυτή τη στιγμή είναι ο Jannik Sinner. Τον τελευταίο χρόνο παίζει πολύ εντυπωσιακό τένις και συνεχίζει να βελτιώνεται και να διατηρεί το υψηλό επίπεδο. Πιστεύω πως είναι το πρώτο φαβορί για να γίνει Νο.1 στον κόσμο. Και ο Alcaraz είναι πολύ δυνατός, αλλά αυτή τη στιγμή ο Sinner είναι σίγουρα ο επικρατέστερος για το Νο.1."

Τέλος, ο Vajda μίλησε και για την μη κερδοσκοπική οργάνωση "HRAJME TENIS SLOVENSKO" όπου εργάζεται αυτή την περίοδο, προπονώντας παιδιά από 10 έως 15 ετών: "Η διαφορά με το να προπονείς τον Djokovic είναι τεράστια. Ήδη είχα ξεκινήσει τη συνεργασία μου με την οργάνωση ενώ ακόμα δούλευα με τον Djokovic πριν 4 χρόνια. Ξόδεψα πολλή ενέργεια πλάι στον Djokovic, ήταν πολύ έντονο. Όταν σταμάτησα να δουλεύω μαζί του, δούλεψα για έναν χρόνο με τον Alex Molcan, συνειδητοποίησα όμως ότι κάτι μου έλειπε. Δεν είχα τόσο κίνητρο, ήθελα να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου και να βοηθάω τα νέα παιδιά στη Σλοβακία να μπουν στον κόσμο του τένις. Εδώ βρήκα την ηρεμία μου και σήμερα δεν μου λείπει τίποτα. Πάντα περνούσα καλά με τον Novak, ακόμα μαθαίνω τα νέα του και συνεχίζω να βλέπω τους αγώνες μου. Αλλά προφανώς δεν είμαι τόσο συνδεδεμένος μαζί του όσο παλιά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots