ATP
Laureus: Αθλητής της χρονιάς και ένα ακόμα ρεκόρ για τον Djokovic (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 - 2:26

O Novak Djokovic αναδείχθηκε αθλητής της χρονιάς σε μια λαμπρή τελετή στα βραβεία Laureus, όπου το τένις είχε την τιμητική του. Αυτό ήταν 5ο βραβείο Laureus για τον Djokovic, που ισοφάρισε ακόμα ένα ρεκόρ!

Τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως ό,τι και να κάνει ο Novak Djokovic αποτελεί κάποιο ρεκόρ! Έτσι και στα Laureus, o Σέρβος αναδείχθηκε αθλητής της χρονιάς για 5η φορά στην καριέρα του, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Roger Federer και της Serena Williams.

Ο Djokovic είχε φυσικά μια (ακόμα) απίθανη χρονιά, κέρδισε τα 3 από τα 4 Grand Slams της χρονιάς το 2023 και έχασε μόνο το Wimbledon, όπου ήταν φιναλίστ! Έφτασε τους 24 Grand Slams τίτλους, κατέκτησε και το ATP Finals και τερμάτισε για μια ακόμα σεζόν στο Νο.1 του κόσμου.

"Είμαι ευγνώμων που κερδίζω για 5η φορά το Laureus World Sportsman of the Year Award. Νομίζω όταν το κέρδισα για 1η φορά ήταν το 2012 και ήμουν μόνο 24 χρονών. Είμαι πολύ περήφανος που μπορώ να στέκομαι εδώ, 12 χρόνια μετά. Ήταν μεγάλη χαρά που επέστρεψα στην Αυστραλία πέρσι και κέρδισα τον τίτλο για 10η φορά. Είναι ένα πολυαγαπημένο μου τουρνουά που με βοήθησε να τα πάω τόσο καλά για τους 12 επόμενους μήνες. Δεν θα τα κατάφερνα αν δεν είχα μια τόσο καλή ομάδα γύρω μου, αλλά και αντιπάλους που με εμπνέουν και με πιέζουν για να βγάζω τον καλύτερο εαυτό μου", είπε σε μια ωραία ομιλία ο Djokovic.

Ακόμα στα βραβεία Laureus τιμήθηκε το ίδρυμα του Rafael Nadal για την προσφορά του στον αθλητισμό, ενώ ήταν μια βραδιά που το τένις είχε την τιμητική του, με αρκετά πρόσωπα από το άθλημα να βρίσκονται στην τελετή, η οποία έλαβε χώρα στην πόλη όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή και το τενιστικό ενδιαφέρον όλου του πλανήτη, τη Μαδρίτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots