Djokovic: "Αν θέλεις ένα καλύτερο μέλλον, πρέπει να το δημιουργήσεις" (vid)

 
Djokovic: "Αν θέλεις ένα καλύτερο μέλλον, πρέπει να το δημιουργήσεις" (vid)
tn team Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 - 20:25

Στην μακροσκελή του ομιλία, ο Novak Djokovic μίλησε ξεχωριστά σε Casper Ruud, Yannick Noah και Zlatan Ibrahimovic, ευχαρίστησε το παριζιάνικο κοινό στα γαλλικά και έστειλε και ένα μήνυμα σε όλα τα νέα παιδιά, με αφορμή και την παρουσία των παιδιών του στο γήπεδο.

"Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά για την τόσο όμορφη ατμόσφαιρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ απέναντι σε ένα τόσο ξεχωριστό κοινό. Δεν είναι τυχαίο το ότι κέρδισα το 23ο μου Grand Slam εδώ. Αυτό είναι το πιο δύσκολο τουρνουά για μένα και είμαι περήφανος που πετυχαίνω αυτό το επίτευγμα σε αυτό το court", είπε αρχικά στα γαλλικά ο Djokovic, στην ομιλία του μετά την απονομή.

Ο Djokovic ανταπέδωσε και τα όμορφα λόγια που άκουσε νωρίτερα από τον Casper Ruud: "Casper είσαι ένα από τα καλύτερα άτομα στο tour. Όλοι σε σεβόμαστε και όλοι σε θαυμάζουμε, τόσο ως αθλητή όσο και για τον χαρακτήρα σου. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι κάποιος έχει τις σωστές αξίες και εσύ, ο πατέρας σου, ο προπονητής σου, η οικογένειά σου, όλοι ήσασταν πολύ καλοί απέναντί μου και με όλους, οπότε σας αξίζει τεράστιος σεβασμός γι' αυτό. Λυπάμαι για το αποτέλεσμα σήμερα, αλλά είχες δυο εκπληκτικές χρονιές εδώ και είσαι από τους πιο σταθερούς παίκτες στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, είχες 3-4 τελικούς στα 6 τελευταία Grand Slams, αυτό μιλάει από μόνο του. Σου εύχομαι τα καλύτερα, σου εύχομαι να κερδίσεις οποιονδήποτε άλλον παίκτη, εκτός από εμένα (γέλια). Αν αποκλειστώ νωρίς σε κάποιο Grand Slam μπορείς να το κερδίσεις, κανένα πρόβλημα."

O Djokovic μίλησε ακόμα στον Yannick Noah, που ήταν παρών στο γήπεδο στη 40ή επέτειο από τον δικό του τίτλου στο Roland Garros, στους δικούς του ανθρώπους και σε όλους τους εμπλεκόμενους με το τουρνουά.

Σε ένα σημείο αναφέρθηκε στα παιδιά του και με την αφορμή έστειλε το μήνυμά του σε όλα τα νέα παιδιά: "Μιλάω πολύ το ξέρω, τα παιδιά μου βρίσκονται εδώ και πάντα προσπαθώ να τους δώσω κάποιες αρχές, κάποια μηνύματα, κάτι για να μάθουν. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλα τα νέα παιδιά εκεί έξω, είτε ονειρεύεστε να κάνετε κάτι στο τένις, είτε σε οποιονδήποτε άλλον τομέα. Ήμουν ένα παιδί 7 χρονών που ονειρευόταν να κερδίσει το Wimbledon και να φτάσει στο Νο.1 του κόσμου. Είμαι πολύ παραπάνω από ευγνώμων και ευλογημένος που στέκομαι εδώ με τόσα πολλά απίθανα επιτεύγματα. Ένα είναι σίγουρο: νιώθω πως έχω τη δύναμη να δημιουργήσω το πεπρωμένο μου. Κάθε φορά που οραματίζομαι κάτι, δεν το πιστεύω μόνο αλλά το νιώθω κιόλας, σε κάθε κύτταρο του σώματός μου. Θέλω να πω σε κάθε παιδί εκεί έξω να μείνει στο παρόν, να ξεχάσει το παρελθόν, το μέλλον θα συμβεί, αλλά αν θέλεις ένα καλύτερο μέλλον πρέπει να το δημιουργήσεις. Η μοίρα σου είναι στα δικά σου χέρια, πίστεψέ το και καν' το!"

Κλείνοντας, ο Nole ευχαρίστησε ξεχωριστά τους μεγάλους αθλητές που βρέθηκαν στο γήπεδο, Olivier Giroud, Kylian Mbappe, Zlatan Ibrahimovic και Tom Brady.

Αναλυτικά η ομιλία του Σέρβου:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots