Ήττα σαν... νίκη για τον τρομερό Σακελλαρίδη! (vids)

 
Ήττα σαν... νίκη για τον τρομερό Σακελλαρίδη! (vids)
tn team Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 - 5:31

O Nicolas Jarry κέρδισε τον πόντο και ισοφάρισε για τη Χιλή στο tie με την Ελλάδα, ωστόσο ο Στέφανος Σακελλαρίδης ήταν αναμφίβολα ο παίκτης που κέρδισε τις εντυπώσεις, κοιτάζοντας στα μάτια και διεκδικώντας επάξια τη νίκη απέναντι στο Νο.19 του κόσμου!

Ο 19χρονος μόλις Έλληνας τενίστας, Νο.416 στην παγκόσμια κατάταξη, κόντραρε στα ίσα το Νο.19 του κόσμου, Nicolas Jarry, αν και στο τέλος γνώρισε την ήττα με 6-3, 3-6, 7-5.

Ο Σακελλαρίδης έκανε τον Jarry να δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσει σε μια νίκη που σίγουρα οι Χιλιανοί θα περίμεναν να πάρουν πιο εύκολα, από τη στιγμή που έμαθαν ότι δεν θα αγωνιζόταν στο ματς ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Σακελλαρίδης μάλιστα είχε και ένα μουδιασμένο ξεκίνημα, με τον έμπειρο Χιλιανό να το αξιοποιεί και να προηγείται πολύ γρήγορα με 3-0. Ο Σακελλαρίδης ανέβηκε στο σερβίς του στα επόμενα games, δεν απείλησε όμως σε κανένα σημείο το σερβίς του Jarry, που έφτασε στο 6-3.

Και στο 2ο σετ ο Jarry φαινόταν να έχει το πάνω χέρι, αλλά ο Σακελλαρίδης κρατήθηκε με νύχια και με δόντια στον αγώνα, σώζοντας 5 break points συνολικά, 2 στο 5ο game (2-2) και άλλα 3 στο 7ο (3-3). Και στα 2 games, o Jarry ήταν στο 15-40.

Ο Χιλιανός δεν έκανε το break και ο Σακελλαρίδης κατάφερε για πρώτη φορά να απειλήσει και να "σπάσει" το αντίπαλο σερβίς, γυρίζοντας "τούμπα" το σετ και παίρνοντας προβάδισμα με 5-3. Με μεγάλη πίεση στους ώμους του για μια ακόμα φορά, ο Στέφανος υπερασπίστηκε το σερβίς του από το 15-30, για να κάνει το 6-3 και να κατακτήσει το 2ο σετ.

Και στο αποφασιστικό σετ έπαιξε μεγάλο τένις ο Σακελλαρίδης, που βγήκε από μια ακόμα δύσκολη θέση στο 2ο game, όπου έσωσε 4 break points και κράτησε το σερβίς του για το 1-1. Στη συνέχεια κρατούσε το σερβίς του χωρίς να απειληθεί ξανά έως και το 5-5, φτάνοντας κοντά στο tie-break, όπου φυσικά τα πράγματα θα ήταν πολύ αμφίρροπα.

Τελικά ο Jarry απέφυγε αυτή τη συνθήκη και κατάφερε να πάρει το πολύτιμο break που πανηγύρισε δεόντως στο 12ο game, για να "σφραγίσει" και τη νίκη του έπειτα από 2 ώρες και 22 λεπτά αγώνα.

Έτσι, η Χιλή παραμένει ακόμα "ζωντανή" στο United Cup, αφού θυμίζουμε η νίκη είναι μονόδρομος για να μην αποκλειστεί από το τουρνουά. Το μεικτό διπλό τώρα θα καθορίσει τη νικήτρια ομάδα του tie, όπου η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, απέναντι στον Tomas Barrios Vera και την Daniela Seguel.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots