ATP
Medvedev: 9 σερί νίκες στο Μαϊάμι και ημιτελικός με Sinner! (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 5:11

Συνεχίζει να υπερασπίζεται τον τίτλο του ο Daniil Medvedev στο Μαϊάμι, επικρατώντας και του Nicolas Jarry με 2-0 σετ, για να κλείσει έναν πολύ μεγάλο ημιτελικό με τον Jannik Sinner.

Ο Medvedev έφτασε τις 9 συνεχόμενες νίκες στο Μαϊάμι και παραμένει σε τροχιά υπεράσπισης τίτλου, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα ημιτελικά.

Ακόμα δεν έχει χάσει σετ στο φετινό τουρνουά ο Ρώσος, ο οποίος επιβλήθηκε του Nicolas Jarry με 6-2, 7-6 (7) και έκλεισε έναν πολύ μεγάλο ημιτελικό με τον Jannik Sinner, που θα γίνει την Παρασκευή.

Ο Medvedev καθάρισε γρήγορα το 1ο σετ, κάνοντας break στο 4ο (3-1) και στο 8ο game (6-2), η ιστορία του 2ου σετ όμως ήταν εντελώς διαφορετική.

Ο Jarry, που ήταν λες και έπαιζε στη Χιλή με τον κόσμο στις κερκίδες να κάνουν το event να μοιάζει με Davis Cup, δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point στο 2ο σετ, κάνοντας δύσκολη τη ζωή του αντιπάλου του.

Είχε μάλιστα και ένα break point στο πολύ κρίσιμο 11ο game, αλλά ο Medvedev το έσωσε και έμεινε στο σετ. Τελικά αυτό κρίθηκε στο tie-break, που επίσης ήταν πολύ αμφίρροπο, με τον Jarry να προηγείται με 5-3, αλλά να κάνει αργότερα δυο συνεχόμενα αβίαστα λάθη και να δέχεται αντίστοιχα 2 mini-breaks, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει match point στο σερβίς του Medvedev (6-5).

Ήταν η σειρά του Medvedev όμως για το αβίαστα λάθος, για να γίνει το 6-6. Ο Jarry έσωσε και 2ο match point, στο σερβίς του αυτή τη φορά, για το 7-7, όμως ο Medvedev έκανε τελικά το mini-break και δεν έχασε τη νέα ευκαιρία να κλείσει το tie-break στο σερβίς του, κάνοντας το 9-7 μετά από το 3ο του match point συνολικά, σε 1 ώρα και 41 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 18η νίκη του Medvedev στη χρονιά (18-3), με τον Ρώσο να κάνει εντυπωσιακή σεζόν, παρότι δεν κέρδισε ακόμα τίτλο. Θυμίζουμε πως ήταν φιναλίστ στο Australian Open και στο Indian Wells, φτάνοντας έως τον τελικό στα 2 από τα 4 τουρνουά που έχει παίξει μέχρι στιγμής και σε όλα στα ημιτελικά.

Την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τον Sinner, από τον οποίο έχασε τον τίτλο στην Αυστραλία. Αυτή θα είναι η 11η συνάντησή τους στο tour, με τον Medvedev να έχει κερδίσει τις 6 προηγούμενες (6-4).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots