ATP
Τσιτσιπάς: "Είχα έναν πολύ καλό αντίπαλο απέναντι μου"

 
Τσιτσιπάς: "Είχα έναν πολύ καλό αντίπαλο απέναντι μου"
tn team Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 - 16:29

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην συνέντευξη που παραχώρησε μετά το τέλος της αναμέτρησης του για τον 2ο γύρο του Madrid Open, παραδέχθηκε την πολύ καλή εμφάνιση του Thiago Monteiro αλλά και το ότι δεν βρισκόταν στο 100% του.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τον Τσιτσιπά να αποχαιρετά νωρίς τη Μαδρίτη, και τον Monteiro να σημειώνει μια από τις μεγαλύτερες νίκες στη καριέρα του.

"Είχα έναν πολύ καλό αντίπαλο στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Έβγαλε υπέροχα περάσματα και με τιμώρησε κάθε φορά που έπαιζα ρηχά. Δεν κατάφερα να παίξω με βάθος. Έπαιξε πολύ επιθετικά, πολύ επίμονα, με πολύ υψηλό ποσοστό πρώτων σερβίς. Θα ήθελα να επιστρέφω όπως έκανα στο τελευταίο παιχνίδι. Ένιωθα εκτός ρυθμού στις επιστροφές σε όλο το παιχνίδι, χωρίς ισορροπία, το σώμα μου πήγαινε προς όλες τις κατευθύνσεις. Θα ήθελα απλώς να συγχαρώ τον αντίπαλό μου. Δεν έχω τίποτα να πω για τον εαυτό μου, αυτό είναι το τένις". Έτσι ξεκίνησε την συνέντευξη του ο Έλληνας πρωταθλητής.

"Εστιάζω μόνο στις ομορφιές της ζωής. Το τένις είναι εκεί. Παίζω τένις κάθε μέρα. Νιώθω ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να βγω στο γήπεδο και να παίξω. Θα υπάρξουν πολλές μέρες όπως αυτή, ελπίζω, στο επόμενα 15 χρόνια στην καριέρα μου. Δεν είναι υπέροχο συναίσθημα, αυτό είναι σίγουρο, αλλά πρέπει να το αποδεχτώ και να προχωρήσω. Έχω κάνει κάποια λάθη. Ίσως δεν ήμουν 100% προετοιμασμένος για αυτό το ματς και ο αντίπαλός μου ήταν. Για το λόγο αυτό πήρε τη νίκη. Οι αισθήσεις του ήταν πιο παρούσες και επικράτησαν. Αυτό που κρατάω είναι ότι είδα κάποιες βελτιώσεις κατά τη διάρκεια του ματς. Ήρθαν αρκετά αργά, αλλά πρέπει να τις καταλάβω και να τις σκεφτώ την επόμενη φορά που θα πάω στο γήπεδο εναντίον ενός αντιπάλου που θέλει πολύ να με κερδίσει, ο οποίος έχει παίξει πολλά Challengers τους τελευταίους μήνες. Αυτός είναι ο τύπος του αντιπάλου κόντρα στον οποίο πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός. Πρέπει να συνεχίσω με την ταπεινότητα που έχω δείξει τις τελευταίες εβδομάδες και να επικεντρωθώ στη διαδικασία που έχει το άθλημά μας".

"Σίγουρα θέλεις να να κάνεις το καλύτερό σου σε κάθε τουρνουά. Τελικά, γι' αυτό δουλεύεις, για τη συνέπεια. Εάν μπορείς να κερδίσεις 6.000 πόντους στη χωμάτινη σεζόν, που είναι περίπου το μέγιστο, είναι ένας εξαιρετικός στόχος και πρέπει να προσπαθήσεις να πάρεις το καλύτερο που μπορείς. Ίσως έχω κάνει ένα βήμα πίσω τώρα αλλά πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω για τους βαθμούς που αξίζω και φυσικά φτάνω σε νέους στόχους όσον αφορά την κατάταξη και την απόδοση αυτή τη σεζόν"

Ο Στέφανος θα παραμείνει στη Μαδρίτη καθώς θα συμμετάσχει και στα διπλά της διοργάνωσης μαζί με τον αδερφό του Πέτρο Τσιτσιπά.

Στα μονά όμως επόμενος σταθμός του θα είναι το Masters 1000 τουρνουά στη Ρώμη σε περίπου 10 μέρες.

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots