Νέα μεγάλη πρόκριση και 4άδα ο Σακελλαρίδης

 
Νέα μεγάλη πρόκριση και 4άδα ο Σακελλαρίδης
tn team Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 - 2:16

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης απέκλεισε και τον Facundo Mena στο Challenger του Concepcion στη Χιλή, για να προκριθεί στην ημιτελική φάση!

Ο Σακελλαρίδης έκανε ακόμα έναν πολύ καλό αγώνα στα χωμάτινα γήπεδα του Concepcion στη Χιλή και επιβλήθηκε του Mena από την Αργεντινή, Νο.406 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, με 6-4, 0-6, 6-3.

Από το 0-2 επέστρεψε στο 1ο σετ ο 19χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.429 στον κόσμο, που κέρδισε τα 6 από τα 8 επόμενα games και μπήκε σε θέση οδηγού στον προημιτελικού.

Ο Mena απάντησε κερδίζοντας 6 games στη σειρά για να κερδίσει με επιβλητικό τρόπο το 2ο σετ, κάτι που δεν επηρέασε τον Στέφανο, που απάντησε ανοίγοντας με break το 3ο σετ, όπου προηγήθηκε με 2-0.

Αν και υπέστη break προσωρινά για το 2-1, ο Έλληνας τενίστας έκανε νέο break στο αμέσως επόμενο game, κατάφερε να "ξεφύγει" με 4-1 και έκτοτε δεν απειλήθηκε ξανά στο σερβίς του, για να "κλειδώσει" τη νίκη στο 9ο game του 3ου σετ, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα.

Αυτή ήταν η 5η διαδοχική νίκη για τον Σακελλαρίδη στο Concepcion, όπου ξεκίνησε από το ταμπλό των προκριματικών και τώρα βρίσκεται ανάμεσα στους "4" καλύτερους αθλητές.

Αύριο (γύρω στις 20:00 ώρα Ελλάδας) θα αντιμετωπίσει τον επίσης Αργεντινό Juan Pablo Ficovich, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.246 στον κόσμο, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots