ATP
Κράτησε το Νο.2 ο Alcaraz, πίσω στο Top 5 o Zverev

 
Κράτησε το Νο.2 ο Alcaraz, πίσω στο Top 5 o Zverev
© Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 - 12:21

O Carlos Alcaraz κράτησε τη θέση του στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης μετά και την υπεράσπιση του τίτλου του στο Indian Wells, κρατώντας για την ώρα πίσω του τον Jannik Sinner. Πίσω στο Top 5 ο Alexander Zverev, έμεινε στο Νο.11 ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Alcaraz υπερασπίστηκε και τους 1.000 βαθμούς από το περσινό Indian Wells και διατήρησε το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, μένοντας ταυτοχρόνως σχετικά κοντά στον Novak Djokovic και το Νο.1, τους οποίους χωρίζουν 920 βαθμοί.

Στο Νο.3 βρίσκεται ο Jannik Sinner, που συνεχώς πλησιάζει τις 2 πρώτες θέσεις και τώρα απέχει 495 βαθμούς από τον Alcaraz, ενώ στο Νο.4 παρέμεινε ο Daniil Medvedev, που ήταν φιναλίστ για 2η διαδοχική χρονιά στο Indian Wells.

Ο Alexander Zverev κέρδισε μια θέση και επέστρεψε στο Νο.5, ρίχνοντας στο Νο.6 τον Andrey Rublev. O Holger Rune ακολουθεί στο Νο.7, ενώ ο Casper Ruud ανέβηκε στο Νο.8, ρίχνοντας τον Hubert Hurkacz στο Νο.9.

Το Top 10 συμπληρώνει ο Alex De Minaur στη 10η θέση και ακριβώς πίσω του, με 45 μόλις βαθμούς διαφορά, βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που έμεινε σταθερός στο Νο.11.

Μια θέση κέρδισε ο Grigor Dimitrov στο Νο.12 και 3 θέσεις κέρδισε ο Tommy Paul, που ανέβηκε στο Νο.14. Νέο career high έκανε ο Alexander Bublik, που κέρδισε 2 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.18.

Ο Jiri Lehecka κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.27, ενώ ο Arthur Fils άφησε πίσω του 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.37. Μετά την πολύ καλή πορεία του στο Indian Wells, ο Gael Monfils κέρδισε 7 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.47.

Νέο career high για τον Tomas Machac στο Νο.60 του κόσμου, ενώ νέο ρεκόρ έκανε και ο 18χρονος Jakub Mensik, που κέρδισε 11 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.70. Τέλος, το career high του βελτίωσε και ο 20χρονος Luca Nardi, που φυσικά έγινε γνωστότερος την περασμένη εβδομάδα για τη μεγάλη νίκη του επί του Djokovic, με τον νεαρό Ιταλό να κερδίζει 27 θέσεις και να μπαίνει για 1η φορά στο Top 100 και στο Νο.96.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, ανόδους είχαν οι Στέφανος Σακελλαρίδης και Αλέξανδρος Σκορίλας, με τον πρώτο να κερδίζει 18 θέσεις και να ανεβαίνει στο Νο.455 και τον δεύτερο να κερδίζει 14 θέσεις και να βρίσκεται στο Νο.733 του κόσμου. Μεγάλη άνοδος και για τον Γιάννη Ξυλά, που άφησε πίσω του 189 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.1089 της ΑΤΡ.

Στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, πάντα πρώτος είναι ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος έχασε 12 θέσεις σήμερα και υποχώρησε στο Νο.102.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots