ATP
Κέρδισε 30 θέσεις ο Σακελλαρίδης

 
Κέρδισε 30 θέσεις ο Σακελλαρίδης
tn team Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024 - 17:35

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης κέρδισε 30 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και επέστρεψε στο Top 400 αυτή την εβδομάδα. Πτώση για τον Πέτρο Τσιτσιπά στα διπλά.

Ο Σακελλαρίδης άφησε πίσω του 30 θέσεις μετά και τη μεγάλη πορεία του μέχρι τα ημιτελικά στο Challenger του Concepcion στη Χιλή, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο Top 400 και στο Νο.399 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Το career high του 19χρονου Έλληνα τενίστα, που συνεχίζει την περιοδεία του στα Challenger της Λατινικής Αμερικής, είναι μόλις 3 θέσεις ψηλότερα, το Νο.396.

Πάντα πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη από τους Έλληνες είναι βεβαίως ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έχασε μια θέση αυτή την εβδομάδα και υποχώρησε στο Νο.8 της ΑΤΡ.

Στο Νο.705 βρίσκεται ο Αλέξανδρος Σκορίλας, που κέρδισε 3 θέσεις, στο Νο.1003 ο Γιάννης Ξυλάς, ενώ στο Νο.1107 είναι ο Δημήτρης Αζωίδης, που έκανε άλμα 81 θέσεων αυτή την εβδομάδα.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Στα διπλά, ο Πέτρος Τσιτσιπάς παραμένει Νο.1 στη χώρα μας, αλλά υπέστη απώλεια 60 βαθμών και υποχώρησε στο Νο.117 του κόσμου, χάνοντας 12 θέσεις. Ένα σημαντικό πλήγμα, μιας και ο Πέτρος θέλει μια θέση στο Top 100 και συγκεκριμένα κοντά στο Top 80, ώστε να έχει καλές πιθανότητες να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο αδερφός του, Στέφανος, έμεινε σταθερός στο Νο.141, ενώ ο Μάρκος Καλοβελώνης είχε άνοδο 7 θέσεων και βρέθηκε στο Νο.219 της ΑΤΡ.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots