Έγραψε ιστορία ξανά ο Bopanna! (vid)

 
Έγραψε ιστορία ξανά ο Bopanna! (vid)
tn team Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 - 17:31

Λίγες μέρες αφού εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Rohan Bopanna έγραψε ξανά ιστορία, καθώς έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία πρωταθλητής σε Grand Slam, κερδίζοντας το Australian Open έναν μήνα πριν τα 44α γενέθλιά του!

Ο Bopanna και ο Matthew Ebden ολοκλήρωσαν την φανταστική τους πορεία στο Australian Open, κερδίζοντας στον τελικό σήμερα τους Simone Bolelli και Andrea Vavassori με 7-6 (0), 7-5.

Ήταν ο 1ος τίτλος Grand Slam που κέρδισαν μαζί Bopanna και Ebden, που τον τελευταίο χρόνο είχαν φτάσει ως τον τελικό του US Open και ως τα ημιτελικά του Wimbledon.

Από την είσοδό τους στα ημιτελικά είχαν εξασφαλίσει την άνοδό τους στις πρώτες δυο θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, με τον 43χρονο Bopanna να ανεβαίνει στο Νο.1 για 1η φορά και να "σπάει" το σχετικό ηλικιακό ρεκόρ. Ο Ebden θα είναι στο Νο.2 με τους ίδιους βαθμούς, επειδή έχει αγωνιστεί σε 3 περισσότερα τουρνουά τον τελευταίο χρόνο.

Μετά από αυτό το ρεκόρ, ο Bopanna έφτασε σε ένα ακόμα, αυτό του μεγαλύτερου σε ηλικία πρωταθλητή σε Grand Slam, κατακτώντας μάλιστα τον 1ο major τίτλο του στο διπλό. Μόνο στο μεικτό είχε κερδίσει major o Ινδός, το 2017 στο Roland Garros.

"Αναμφίβολα ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου", είπε ο Bopanna, ο οποίος πραγματοποίησε το 2003 το επαγγελματικό του ντεμπούτο. "Πολλές σκέψεις έτρεχαν στο κεφάλι μου, ήταν έτοιμο να εκραγεί! Με τη χρονιά που είχα πέρσι και με το να ξεκινάω τη νέα χρονιά με ένα Grand Slam, δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάτι καλύτερο."

Ο Ebden, ο οποίος είχε κερδίσει άλλο ένα Slam στο διπλό, είπε: "Τι απίθανο τουρνουά! Χάρη στον εκπληκτικό συμπαίκτη μου. Είναι 43 ετών και κερδίζει τον πρώτο του Grand Slam τίτλο! Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός γι' αυτόν τον άνθρωπο. Είναι πολύ νέος στην καρδιά. Είναι πρωταθλητής και μαχητής. Έχει παλέψει σκληρά στο πλευρό μου και θα του είμαι αιώνια ευγνώμων γι' αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots