Medvedev: "Στον 1ο γύρο είχα κράμπες, νόμιζα πως είχα τελειώσει!" (vid)

 
Medvedev: "Στον 1ο γύρο είχα κράμπες, νόμιζα πως είχα τελειώσει!" (vid)
tn team Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2024 - 17:04

Ο Daniil Medvedev αποκάλυψε τώρα που τελείωσε το τουρνουά πως λίγα λεπτά πριν εγκαταλείψει ο αντίπαλός του στην πρεμιέρα του στο Australian Open, άρχισε και εκείνος να νιώθει κράμπες και πίστευε πως δεν θα έβγαζε το ματς!

Αναφερόμενος στο νέο του εαυτό και στην προσπάθεια που κάνει να βλέπει πάντα τη θετική πλευρά, ο Medvedev αποκάλυψε για πρώτη φορά πως στην πρεμιέρα του στο Australian Open αντιμετώπισε κράμπες και για μια στιγμή πίστεψε πως η πορεία του θα τελείωνε από τον 1ο γύρο!

"Στον 1ο γύρο, 2-3 λεπτά πριν αρχίσει να παθαίνει κράμπες ο αντίπαλός μου, είπα στην ομάδα μου ότι έχω αρχίσει να νιώθω κράμπες. Ήταν ο πρώτος μου αγώνας στη σεζόν και ένιωσα πως ήταν σοβαρό, πως σε 5 λεπτά θα είχα τελειώσει, δεν θα μπορούσα να κουνηθώ! Λίγο μετά κι ενώ η ομάδα μου ήταν σε πανικό, κοιτάζω τον αντίπαλό μου και αρχίζει να έχει κράμπες! Μπορούσα να χάσω από τον 1ο γύρο, αν ήταν καλά σωματικά πιθανότατα να με είχε κερδίσει", είπε ο Medvedev, ο οποίος ήταν μπροστά με 5-7, 6-2, 6-4, 1-0, όταν ο αντίπαλός του, Terence Atmane, εγκατέλειψε τον αγώνα με πολύ έντονο πόνο στο δεξί του πόδι που προκλήθηκε από κράμπες.

Από τότε λοιπόν το τουρνουά αυτό ήταν μια σκληρή δοκιμασία για τον Medvedev, που ήταν χαμογελαστός καθόλη τη διάρκεια της τελευταίας του συνέντευξης στη Μελβούρνη, παρά την ήττα από τον Jannik Sinner στον τελικό. Ήταν άλλωστε πολύ σπουδαία τα όσα είχε καταφέρει, επιστρέφοντας 2 φορές από το 0-2 σετ πίσω και παίζοντας συνολικά 31 σετ, κάνοντας ρεκόρ στην ιστορία του τουρνουά!

"Μετά τον αγώνα με τον Zverev πήγα για ύπνο στις 5 το πρωί πάλι! Ήταν τρελό. Θυμάμαι μόνο άλλη μια φορά, όταν κέρδισα το ATP Finals στο Λονδίνο είχα πάει για ύπνο στις 4 μετά τη νίκη μου με τον Nadal και την επόμενη μέρα έπρεπε να παίξω με τον Thiem. Κατάφερα να κερδίσω σε ένα κλειστό ματς και ήταν αρκετά δύσκολο. Τα ματς των 5 σετ έχουν το καλό ότι την επόμενη μέρα δεν έχεις αγώνα, αλλά αν πας για ύπνο τόσο αργά την επόμενη μέρα νιώθεις χάλια και προσπαθείς να αναρρώσεις για την επόμενη. Τουλάχιστον όμως έχω το ρεκόρ σε κάτι!" (γέλια)

Για το αν επηρεάστηκε από τον προπέρσινο τελικό με τον Rafael Nadal, όπου επίσης είχε προηγηθεί με 2-0 σετ και τελικά ηττήθηκε, ο Ρώσος είπε: "Δεν σκεφτόμουν τον αγώνα με τον Rafa, είναι κάτι που θέλω να μείνει πίσω μου. Δε νομίζω ότι με επηρέασε αυτό, αλλιώς θα έχανα πολλούς αγώνες μέσα στη χρονιά έτσι. Δεν είναι ότι μετά το 2-0 έκανα πολλά λάθη. Αυτό που έγινε είναι ότι ξεκίνησε να παίζει καλύτερα, άλλαξε λίγο την τακτική του, ένιωσα και λίγο πιο κουρασμένος, αλλά αυτό δεν ήταν διαφορετικό απ' όλους τους προηγούμενους αγώνες μου, στους οποίους παρά την κούρασή μου οι αντίπαλοι μου δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν. Το momentum άλλαξε και προσπάθησα να το αλλάξω ξανά, αλλά δεν τα κατάφερα και γι' αυτό είναι τώρα ο νικητής."

Για το αν τον βοηθάει η συμπόνοια των κοντινών του ανθρώπων σ' αυτή τη δύσκολη ήττα: "H συμπόνοια πάντα είναι καλοδεχούμενη, πήρα αρκετά μηνύματα που μου έλεγαν ότι είναι περήφανοι για μένα ή μου έστελναν αγκαλιές, ακόμα και από φίλους που έχω στο tour, παίκτες που είναι στο Νο.200 και στο Νο.300. Αυτό πάντα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα μετά από μια σκληρή ήττα. Στη Ρωσία έχουμε ένα ρητό, ότι είναι καλύτερα να έχεις 3 πολύ καλούς φίλους, παρά 100 που είναι μαζί σου κοντά σου μόνο όταν κερδίζεις. Προσπαθώ να έχω ανθρώπους στη ζωή μου που εμπιστεύομαι. Δεν θέλω να με αγαπούν όλοι, αυτό είναι αδύνατο, αλλά θέλω να με αγαπούν οι άνθρωποι που αγαπώ στον κλειστό μου κύκλο. Ήμουν πολύ χάλια μετά την ήττα από τον Rafa, δεν ξέρω τώρα πως θα είμαι σε μια εβδομάδα, γιατί καμιά φορά η απογοήτευση έρχεται μετά, θα προσπαθήσω όμως να πάω με την ίδια νοοτροπία στο επόμενο Grand Slam και να κερδίσω εκεί."

Για το πως είναι σωματικά, μετά από μια ακόμα εξαντλητική μάχη στα 5 σετ: "Αύριο θα πετάξω και το θέμα με εμένα είναι ότι με κουράζουν οι πτήσεις, οπότε νομίζω ότι μόλις φτάσω θα είμαι νεκρός για μια εβδομάδα! Οι αγώνες στα 5 σετ είναι δύσκολοι για το σώμα. Οι χειρότερες μέρες ήταν οι επόμενες μέρες μετά τους αγώνες μου με τον Hurkacz και με τον Zverev. Στη χθεσινή προπόνηση αναρωτιόμουν πως θα κατάφερνα να παίξω στον τελικό, πως θα κινούμουν. Κάναμε όμως εξαιρετική δουλειά, ειδικά με τον φυσιοθεραπευτή μου, έτσι κάθε φορά που έφτανε η ώρα να μπω στο court ήμουν έτοιμος. Και σε κάθε ματς συνέβαινε το ίδιο, έπεφτε η ενέργειά μου μετά το 2ο σετ, γιατί δεν είχα καλό ύπνο και είχα παίξει πολύ τις προηγούμενες μέρες. Αυτό είναι και δικό μου λάθος, γιατί έπρεπε να είχα κερδίσει πιο γρήγορα κάποιους αγώνες. Δεν είναι εύκολο αλλά τουλάχιστον δεν είχα κάποιον τραυματισμό και είμαι έτοιμος για το επόμενο στάδιο της σεζόν."

Για το αν ο Sinner είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου: "Γι' αυτό το λόγο υπάρχει η κατάταξη. Σ' αυτό το τουρνουά ήταν σίγουρα ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, γι' αυτό και το κέρδισε. Αυτή τη στιγμή είναι και το Νο.1 στο Race. Δεν γνωρίζουμε όμως τι θα συμβεί αύριο, αν συνεχίσει να κερδίζει τουρνουά, θα ανεβεί και στο Νο.1 του κόσμου. Πολλά μπορούν να συμβούν, γι' αυτό και το τένις είναι ένα όμορφο άθλημα. Πάντως αν μείνει υγιής και συνεχίζει να παίζει όπως έπαιξε εδώ, κάποια στιγμή θα γίνει Νο.1."

Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου του Medvedev:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots