WTA
Swiatek: "Δεν έχουμε καμία ισχύ στις αποφάσεις της WTA"

 
Swiatek: "Δεν έχουμε καμία ισχύ στις αποφάσεις της WTA"
© Jimmie48/WTA
tn team Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 - 13:12

Όπως πάντα, η Iga Swiatek δεν μάσησε τα λόγια της, όταν συζήτησε για το θέμα του ανοίγματος της WTA στη Σαουδική Αραβία και το πόσο ακούστηκε η άποψη των παικτριών.

Μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα της στη Μαδρίτη (επικράτησε της Xiyu Wang με 6-1, 6-4), η Swiatek έδωσε συνέντευξη Τύπου. Το αποτέλεσμα ωστόσο ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο και η συζήτηση δεν έμεινε για πολύ στο ματς, με τους δημοσιογράφους να την πηγαίνουν στην πολιτική και στην απόφαση που πήρε η WTA να ακολουθήσει την ΑΤΡ στο άνοιγμα στη Σαουδική Αραβία, δίνοντας στη Ριάντ τη σπουδαιότερή της διοργάνωση, το WTA Finals. 

"Πέρσι ασχολιόμουν πολύ με όλα όσα είχαν να κάνουν με πολιτική στο άθλημα και αυτή τη χρονιά προτιμώ να επικεντρωθώ σε εμένα. Έχω πολλά πράγματα που πρέπει να δουλέψω στον εαυτό μου, αλλά θέλω και να μοιράζομαι την άποψή μου, όταν πρόκειται για κάτι σημαντικό", είπε η Swiatek.

Η 22χρονη Πολωνή συνηθίζει να μιλάει έξω από τα δόντια, κάτι που την τιμάει εφόσον ως Νο.1 στον κόσμο τα τελευταία χρόνια έχει το μεγαλύτερο βήμα. Έτσι και τώρα, δεν δίστασε να πει ότι θεωρεί ότι ο λόγος των παικτριών δεν έχει δύναμη, στις κρίσιμες στιγμές που λαμβάνονται οι αποφάσεις.

"Έχω συνειδητοποιήσει μέσα από τις πολλές συναντήσεις που κάνουμε, ότι δεν έχουμε καμία ισχύ στις αποφάσεις. Ελπίζω πως το WTA Finals θα είναι πάντα ένα σπουδαίο event, αλλά αναρωτιόμουν αν η WTA θα κάνει καμία αλλαγή. Ακόμα το διαπραγματεύονται, αλλά είμαι περίεργη να δω τι θα γίνει. Ταξιδεύουμε σε πολλά μέρη, προσπαθώ να επικεντρώνομαι στο τένις μου και να μην αφήνω πολύ χώρο στο κεφάλι μου για άλλα πράγματα. Θα δούμε τι θα βρω εκεί (στη Σαουδική Αραβία), απέχουμε ακόμα πολλούς μήνες απ' αυτό."

Γενικά σχετικά με το αν είναι ευχαριστημένη η δυσαρεστημένη στον τρόπο που αντιδράει η WTA όταν υπάρχουν παράπονα από τις παίκτριες, είπε: "Είναι άβολο κάποιες φορές. Έχουν υπάρξει και κάποιες καταστάσεις όπου η WTA ανέλαβε δράση όταν χρειάστηκε, όπως στις αλλαγές των υποχρεωτικών τουρνουά. Για εμάς όμως είναι λίγο σκληρό, γιατί αυτά είναι σημαντικά θέματα για το πρόγραμμά μας και για το χρόνο που θα έχουμε για αποκατάσταση. Γι' αυτό και ελπίζω να αλλάξουν όλα. Κάνουμε περισσότερες συναντήσεις, αλλά θα ήθελα να δω και τι επιρροή έχουμε σε αυτές τις αποφάσεις."

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots