Sinner: "Το τένις χρειάζεται τη νέα γενιά - κατηγορία μόνος του ο Djokovic"

 
Sinner: "Το τένις χρειάζεται τη νέα γενιά - κατηγορία μόνος του ο Djokovic"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 - 21:36

O Jannik Sinner φωτογραφήθηκε σήμερα με το τρόπαιο του Australian Open στον Βασιλικό Βοτανικό Κήπο της Μελβούρνης και μίλησε για της ζωτικής σημασίας αλλαγές που μπορούν να φέρει στο άθλημα η νέα γενιά και τον Novak Djokovic.

"Είναι απίθανο να προβλέψεις το μέλλον, αλλά όπως και να 'χει είναι ωραίο να είμαι μέρος αυτής της γενιάς. Πιστεύω πως το άθλημα χρειάζεται τη νέα γενιά, μπορεί να αλλάξει λίγο το παιχνίδι", είπε στους δημοσιογράφους σήμερα ο νέος πρωταθλητής του Australian Open.

O Sinner έγινε ο νεότερος παίκτης που κατέκτησε το Australian Open μετά από 16 χρόνια, απ' όταν είχε κερδίσει ο Djokovic τον 1ο από τους 10 τίτλους του στη Μελβούρνη. Μια άλλη ομοιότητα με τον Σέρβο, είναι πως και εκείνος έκανε το πρώτο του μεγάλο breakthrough αμέσως μετά την κατάκτηση του Davis Cup. Ο Djokovic βέβαια είχε κατακτήσει το πρώτο του Slam το 2008, αλλά μετά το Davis Cup του 2010 άλλαξε όλη η καριέρα του, ξεκινώντας την κυριαρχία του το 2011, χρονιά που κέρδισε 3 Slams και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.1 του κόσμου.

"Ο Djokovic είναι σε μια δική του κατηγορία", είπε ο Sinner, που δεν έδειξε καμία διάθεση να αποδεχτεί τέτοιες συγκρίσεις, όσο κολακευτικές και αν είναι.

"Είμαι απλά χαρούμενος που κατέκτησα το τρόπαιο αυτό φέτος, θα δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον. Ακόμα έχω πολλή δουλειά να κάνω, αλλά απολαμβάνω τη διαδικασία και θα δούμε τι θα μπορέσω να πετύχω στο μέλλον."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots