Sinner: "Η πίεση είναι προνόμιο για μένα - τώρα θα δουλέψω πιο σκληρά" (vid)

 
Sinner: "Η πίεση είναι προνόμιο για μένα - τώρα θα δουλέψω πιο σκληρά" (vid)
tn team Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2024 - 17:46

Ο Jannik Sinner μοιράστηκε την πολύ ενδιαφέρουσα οπτική του για την πίεση, ενώ είπε ακόμα ότι δεν τον προβληματίζει, ούτε τον επαναπαύει ο Grand Slam τίτλος. 

"Είμαι πολύ χαρούμενος με το πως διαχειρίστηκα την κατάσταση σήμερα. Αλλά το πιο σημαντικό ήταν η στήριξη που είχα αυτές τις δυο εβδομάδες. Ένιωσα πως πολλοί άνθρωποι με παρακολουθούσαν, ακόμα και εκείνοι που παρακολουθούσαν από μακριά μέσω τηλεόρασης. Σήμερα βρέθηκα σε μπελάδες, ήμουν πίσω με 0-2, αλλά προσπάθησα να μείνω θετικός και να κρατήσω το πλάνο μου, το οποίο χρειάστηκα να προσαρμόσω λίγο. Ο Daniil είναι απίθανος παίκτης και μεγάλος μαχητής. Ήταν πολλές ώρες στο court. Λυπάμαι για εκείνον, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσει άλλα Grand Slams", είπε ο πάντα προσγειωμένος και χαμηλών τόνων Ιταλός, στη συνέντευξη Τύπου του πρωταθλητή, μετά τον τελικό του Australian Open.

"Ήξερα ότι θα είναι επιθετικός, αλλά δεν περίμενα να είναι τόσο πολύ όσο στα πρώτα 2 σετ. Απλά προσπάθησα να μείνω εκεί έξω όση περισσότερη ώρα γινόταν και ήξερα πως αυτό θα λειτουργούσε υπέρ μου γιατί είχε παίξει πολλές ώρες. Επίσης ήξερα πως αν κέρδιζα ένα σημαντικό game μπορούσα να αλλάξω το παιχνίδι", πρόσθεσε ο 22χρονος, ο οποίος δεν επαναπαύεται και γνωρίζει καλά πως αυτό το τρόπαιο δεν θα σημαίνει τίποτα στα επόμενα Grand Slams.

"Χρειάζομαι λίγο καιρό να το επεξεργαστώ γιατί είναι πολύ μεγάλο να κερδίζεις τον Djokovic στα ημιτελικά και μετά τον Medvedev στον τελικό. Ακόμα νιώθω πως πρέπει να βελτιώσω πολλά πράγματα, αν θέλω να έχω μια νέα ευκαιρία να κρατήσω ξανά ένα τέτοιο τρόπαιο στα χέρια μου."

Για τους γονείς του, για τους οποίους μίλησε και στην απονομή, είπε: "Δυστυχώς δεν τους βλέπω και τόσο συχνά, αλλά κάθε φορά που τους βλέπω περνάμε πολύ καλά. Έφυγα από το σπίτι μου όταν ήμουν 14 ετών, έπρεπε να μεγαλώσω πολύ γρήγορα, μαγείρευα, έκανα μπουγάδα, ήταν όλα διαφορετικά. Δεν μου έβαλαν ποτέ πίεση και για μένα αυτό είναι το κλειδί για το που βρίσκομαι σήμερα. Απολαμβάνω να παίζω τένις στα 22 μου και παράλληλα απολαμβάνω και τα απλά καθημερινά πράγματα. Είναι οι τέλειοι γονείς."

Για το γεγονός πως έγινε ο πρώτος Ιταλός που κερδίζει Grand Slam τίτλο μετά από 48 χρόνια: "Σημαίνει πολλά. Η στήριξη που παίρνω τα τελευταία χρόνια είναι απίστευτη και χαίρομαι που μπόρεσα να δώσω μια χαρά σ' αυτόν τον κόσμο σήμερα. Κατά μια έννοια ο κόσμος είναι ο λόγος που παίζουμε. Είναι υπέροχο να αγωνίζεσαι μπροστά σε 15.000 ανθρώπους και κάποιες φορές όταν είσαι σε δύσκολη θέση θέλεις τουλάχιστον να δώσεις έναν αγώνα σ' αυτόν τον κόσμο, κάτι τέτοιο έγινε και σήμερα."

Για την πίεση, που την αντιμετωπίζει σαν ένα προνόμιο και όχι σαν κάτι αρνητικό: "Πίεση υπάρχει πάντα, αλλά πρέπει να την αποδέχεσαι με έναν θετικό τρόπο. Είναι προνόμιο να υπάρχει πίεση, σημαίνει ότι πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Εμένα προσωπικά μου αρέσει, τις περισσότερες φορές παίζω το καλύτερό μου τένις υπό πίεση, οπότε το βλέπω σαν προνόμιο."

Τέλος, για την αλλαγή που θα φέρει αυτός ο τίτλος, όπως είναι οι ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις και τα φώτα: "Είναι μέρος του παιχνιδιού. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σ' αυτή τη θέση τώρα, έχω μια πολύ καλή ομάδα από πίσω μου που γνωρίζει καλά τι κάνει. Όλα είναι κομμάτι της διαδικασίας. Προφανώς νιώθω απίστευτα που έχω εδώ κοντά μου αυτό το τρόπαιο, αλλά είμαι και έτοιμος να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά, γιατί οι αντίπαλοί μου θα βρουν τρόπο να με κερδίσουν και πρέπει να είμαι προετοιμασμένος."

Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου του Sinner:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots