ΝΕΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ Ο SINNER! (vids)

 
ΝΕΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ Ο SINNER! (vids)
tn team Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2024 - 14:29

O Jannik Sinner είναι ο νέος "Βασιλιάς" στο Australian Open! Ο 22χρονος επέστρεψε από το 0-2 σετ απέναντι στον Daniil Medvedev και αναδείχθηκε νικητής σε έναν επικό τελικό, για να γίνει ο πρώτος Ιταλός που κατακτά Grand Slam τίτλο μετά από 48 χρόνια!

Ο Jannik Sinner έχανε με 0-2 σετ στον πρώτο του τελικό σε Grand Slam, αλλά δεν τα έχασε, συνέχισε να παλεύει και δικαιώθηκε, κερδίζοντας τον Daniil Medvedev με 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3, για να ανεβεί στον θρόνο του Australian Open.

Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό ενός συναρπαστικού τουρνουά, ο Sinner κατόρθωσε να κάνει την επική ανατροπή και να γίνει ο πρώτος φετινός πρωταθλητής σε Grand Slam, επιβεβαιώνοντας με το καλημέρα αυτό που πολλοί πίστεψαν μετά την κατάκτηση του Davis Cup στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, πως το 2024 θα είναι μια σεζόν που θα αλλάξει την καριέρα του.

Από τον παράδεισο στην κόλαση βρέθηκε ο Medvedev, ο οποίος συμμετείχε για 3η φορά στον τελικό του Australian Open και για 2η φορά προηγήθηκε με 2-0 σετ, αποτυγχάνοντας να ολοκληρώσει τη νίκη! Το ίδιο του είχε συμβεί και στον τελικό του 2022, όταν είχε προηγηθεί με 2 σετ και με break στο 3ο του Rafael Nadal, χάνοντας τελικά στα 5 σετ!

Παρότι το τέλος ήταν πολύ απογοητευτικό, ο Medvedev έδωσε σπουδαία μάχη στον σημερινό τελικό και κατάφερε να γίνει ο παίκτης που έμεινε στο court την περισσότερη ώρα στην ιστορία της open era για το Australian Open. Θυμίζουμε πως μπήκε σ' αυτόν τον τελικό έχοντας περάσει παραπάνω από 20 ώρες στο court και έχοντας παίξει 25 σετ! Έφτασε τα 30 σετ μετά το σημερινό ματς και ξεπέρασε τις 24 ώρες στο γήπεδο!

Στα πρώτα 2 σετ έπαιξε τρομερό τένις ο 27χρονος Ρώσος, ο οποίος αξιοποίησε την εμπειρία του και κατάφερε να επιβάλλει το δικό του παιχνίδι. "Έσπασε" μάλιστα 4 φορές το σερβίς του Sinner, πριν απειληθεί το δικό του σερβίς, για να αποκτήσει ένα προβάδισμα με 6-3, 5-1.

Ο Sinner φώναξε το πρώτο του βροντερό "παρών" στον τελικό, κερδίζοντας τα 2 επόμενα games και μειώνοντας σε 5-3 στο 2ο σετ, σε ένα σημείο που έδειχνε να έχει σφυγμό για 1η φορά, μετά από ένα πραγματικό σφυροκόπημα του Medvedev. 

Είχε και ένα break point για το 5-4 ο Ιταλός, αλλά ο Medvedev κατάφερε να το αποσοβήσει και να κρατήσει το σερβίς του για το 6-3, παίρνοντας το προβάδισμα με 2-0 σετ. Το σκηνικό όμως είχε ήδη αλλάξει, με τον Sinner να καταφέρνει και να κερδίζει σημαντικά μέτρα στο γήπεδο και να γίνεται ακόμα καλύτερος όσο περνούσε η ώρα.

Παρόλα αυτά δεν ήταν και εύκολο να φτάσει σ' αυτή την ανατροπή, με τον Medvedev να μη ρίχνει το επίπεδό του σε όλο αυτό το διάστημα. Στο 3ο σετ οι δυο παίκτες ήταν πολύ κοντά και τελικά ο Sinner άντεξε, πέρασε μπροστά με 5-4 μετά από ένα δύσκολο κράτημα σερβίς και μετέφερε όλη την πίεση στον αντίπαλό του, για να κάνει το καθοριστικό break του σετ στο πιο κρίσιμο σημείο και να το κατακτήσει με 6-4.

Ακόμα πιο κλειστό ήταν το 4ο σετ, στο οποίο μπορεί ο Sinner να έχασε 2 break points στα πρώτα games, ωστόσο αντιμετώπισε για πρώτη φορά break point και ο ίδιος μετά το 2ο σετ, μένοντας ψύχραιμος και καταφέρνοντας να ανταπεξέλθει από το 3-3, 30-40.

Προηγήθηκε ξανά με 4-3 και με 5-4, για να κάνει και πάλι το break στο 10ο game, όταν ο Medvedev σέρβιρε για την παραμονή του στο σετ. 

Στο αποφασιστικό σετ δεν χρειάστηκε να φτάσει σ' αυτό το σημείο ο Sinner, ο οποίος πήρε το break από νωρίς, απέναντι σε έναν Medvedev που ήταν πια ξεκάθαρα ο πιο κουρασμένος παίκτης στο γήπεδο.

Ο Ιταλός "ξέφυγε" με 5-2 και έμεινε πολύ ψύχραιμος έως το τέλος, ακόμα και όταν σέρβιρε για τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, καταφέρνοντας να κλείσει το ματς στο πρώτο του championship point, με ένα υπέροχο forehand winner στην ευθεία, για να πέσει στο έδαφος και να το πανηγυρίσει.

Ο Sinner έγινε ο πρώτος Ιταλός τενίστας που κατακτά Grand Slam μετά από 48 χρόνια, από τον Adriano Pannata, πρωταθλητή του Roland Garros το 1976. Συνολικά είναι μόλις ο 3ος Ιταλός που κατακτά major στους άνδρες, μετά τους Pannata και Nicola Pietrangeli (Roland Garros 1959 και 1960).

Ήταν ο 1ος major τελικός για τον 22χρονο, που συνολικά έφτασε τους 11 τίτλους στην καριέρα του, έχοντας το πολύ καλό ρεκόρ των 11 νικών σε 15 τελικούς (11-4).

Θα παραμείνει στο No.4 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο με τη νίκη του σήμερα θα μειώσει τη διαφορά του από το Νο.3, όπου δεν έχει βρεθεί ποτέ, στους 455 βαθμούς, ενώ είναι εντός και για τη μάχη του Νο.1 τους επόμενους μήνες, αφού απέχει 1.545 από τον Novak Djokovic, τον οποίο ο ίδιος έβγαλε εκτός Australian Open στα ημιτελικά.

Δείτε ακόμα:

Το championship point του Sinner (vid)

Τα highlights του τελικού (vid)

Medvedev σε Sinner: "Το άξιζες, δεν θα είναι το τελευταίο σου Grand Slam"

Sinner: "Μακάρι όλα τα παιδιά να έχουν την ελευθερία που είχα"

Κύργιος σε Sinner: "Πόσα θέλεις για να γίνεις προπονητής μου;"

Medvedev: "Στον 1ο γύρο είχα κράμπες, νόμιζα πως είχα τελειώσει!"

Sinner: "Η πίεση είναι προνόμιο για μένα - τώρα θα δουλέψω πιο σκληρά"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots