Νο.1 ετών... 43!

 
Νο.1 ετών... 43!
tn team Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 - 11:35

Ιστορία έγραψε ο Rohan Bopanna, ο οποίος μετά και την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Australian Open στο διπλό, θα γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που θα βρεθεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξη της ΑΤΡ.

Ο Bopanna και ο Matthew Ebden επικράτησαν με 6-4, 7-6 (5) των Maximo Gonzalez και Andres Molteni σήμερα στη Μελβούρνη, για να προκριθούν στα ημιτελικά του Australian Open στο διπλό ανδρών.

Με τη νίκη αυτή, ο Bopanna εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά στην καριέρα του, στα 43 του χρόνια. Για την ακρίβεια θα είναι 43 ετών και 330 ημερών τη Δευτέρα, καθώς σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα, στις 4 Μαρτίου, θα κλείσει τα 44 ο βετεράνος Ινδός τενίστας, ο οποίος έχει κερδίσει Slam μόνο στο μεικτό. Στο διπλό ανδρών έχει παίξει σε 2 τελικούς και 7 συνολικά ημιτελικούς, ποτέ όμως δεν έχει κερδίσει Slam.

"Θα εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους αυτό και όχι μόνο στο τένις. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μετά τα 40 τους, θα πάρουν έμπνευση με διαφορετικό τρόπο", είπε ο Bopanna, ο οποίος διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και έχει φτάσει τουλάχιστον έως τα ημιτελικά στα 3 τελευταία Grand Slams τουρνουά, με παρτενέρ τον Ebden.

Ο προηγούμενος παίκτης που είχε το ρεκόρ για τον μεγαλύτερο σε ηλικία που ανέβηκε στο Νο.1 του κόσμου ήταν ο Mike Bryan, που το είχε καταφέρει όταν ήταν 41 ετών και 76 ημερών. Στις γυναίκες, η μεγαλύτερη σε ηλικία Νο.1 στα διπλά ήταν η Lisa Raymond, στα 39 της χρόνια.

Στα μονά το ρεκόρ κατέχει στους άνδρες ο Roger Federer στα 36 του χρόνια, το οποίο ωστόσο είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει φέτος ο Novak Djokovic, ενώ στις γυναίκες η Serena Williams, στα 35 της χρόνια.

Ο Bopanna και ο Ebden, οι οποίοι έχουν ακριβώς τους ίδιους βαθμούς αλλά ο Αυστραλός έχει παίξει σε 3 περισσότερα τουρνουά τον τελευταίο χρόνο και γι' αυτό θα βρεθεί στο Νο.2, θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά τους Tomas Machac και Zhang Zhizhen.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots