ATP
Rune: "Χρειάζομαι ανθρώπους που να μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα"

 
Rune: "Χρειάζομαι ανθρώπους που να μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα"
tn team Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 - 12:41

Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά τις αποχωρήσεις των Severin Luthi και Boris Becker από την ομάδα του, ο Holger Rune τους ευχαρίστησε και τους δυο, εξηγώντας πως δεν είναι εύκολο να βρει αυτό που θέλει με την πρώτη απόπειρα, ενώ μέχρι πρότινος δούλευε με τον ίδιο προπονητή που είχε από τα παιδικά του χρόνια.

"Όπως ξέρετε, έχω δοκιμάσει διάφορα προπονητικά σχήματα τους τελευταίους 12 μήνες. Αφού συνεργάστηκα με τον ίδιο προπονητή για 15 χρόνια - όλη μου την τενιστική ζωή - δεν είναι εύκολο να βρω τον τέλειο συνδυασμό με την πρώτη απόπειρα", εξήγησε ο 20χρονος Δανός, αναφερόμενος στη συνεργασία που είχε με τον Lars Christensen.

Προς το τέλος του 2022, θέλοντας να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, ο Rune σταμάτησε να δουλεύει με τον Christensen και προσέλαβε τον Patrick Mouratoglou, ωστόσο η συνεργασία αυτή κράτησε μόλις 6 μήνες. Τον Απρίλιο του 2023 ο Δανός έφερε ξανά τον Christensen στην ομάδα του, ωστόσο ο τελευταίος αποχώρησε και πάλι στο τέλος της σεζόν, με τον Rune να δημιουργεί μια ομάδα από "super coaches", φέρνοντας πρώτα τον Boris Becker και ύστερα τον Severin Luthi.

Αμφότεροι αποχώρησαν τις τελευταίες ημέρες, μετά από ελάχιστα τουρνουά και με την ίδια αιτιολογία, ότι δεν μπορούσαν να αφιερώσουν στον Rune τον χρόνο που εκείνος ήθελε.

"Έχω μάθει πως είναι σημαντικό για μένα να νιώθω καλά και την ίδια στιγμή να έχω την ανάπτυξη που θέλω. Έχω υψηλές προσδοκίες και μεγάλους στόχους, οπότε χρειάζομαι ανθρώπους στο πλευρό μου με το ίδιο όραμα και που να μπορώ να τους εμπιστευτώ, ώστε να φτάσουμε μαζί σ' αυτούς τους στόχους. Χρειάζομαι ανθρώπους που να με γνωρίζουν και που μπορώ να είμαι μαζί τους όλη την ώρα. Αυτό μου παρέχει μια ασφάλεια, καθώς κάθε εβδομάδα οι συνθήκες αλλάζουν στο tour. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου σ' αυτό το διάστημα, τον Lars, τον Boris, τον Severin, τους αγαπώ", συμπλήρωσε ο Rune, ο οποίος πρόσφατα έγινε και το νέο μέλος της ομάδας της IMG.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots