ATP
Μπήκε στο κλαμπ των "100άρηδων" ο Rune (vid)

 
Μπήκε στο κλαμπ των "100άρηδων" ο Rune (vid)
© JB Autissier / Open Sud de France
tn team Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 - 12:38

O Holger Rune έφτασε τις 100 νίκες καριέρας και μπήκε σε ένα πολύ ξεχωριστό κλαμπ παικτών, καθώς το πέτυχε πριν τα 21α γενέθλιά του.

Ο Rune έγινε συγκεκριμένα ο 13ος τενίστας που έφτασε τις 100 νίκες καριέρας πριν τα 21 του χρόνια, με την καταγραφή να αφορά τον αιώνα που διανύουμε, δηλαδή από το 2000 μέχρι σήμερα.

Είναι ένα πολύ ξεχωριστό κλαμπ, στο οποίο βρίσκονται ακόμα οι Lleyton Hewitt, Marat Safin, Roger Federer, Andy Roddick, Rafael Nadal, Richard Gasquet, Novak Djokovic, Andy Murray, Juan Martin Del Potro, Alexander Zverev, Jannik Sinner και Carlos Alcaraz.

Μόνο οι Gasquet και Zverev δεν έχουν κατακτήσει Grand Slam τίτλο από τους παραπάνω, με τον τελευταίο φυσικά να έχει παίξει σε τελικό και να έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του μέχρι να ολοκληρώσει την καριέρα του.

Ο νεαρός Δανός τενίστας, ο οποίος θα κλείσει τα 21 στις 29 Απριλίου, κέρδισε στην πρεμιέρα του στο 250άρι του Μονπελιέ τον Llamas Ruiz με 7-5, 6-2, αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Προκρίθηκε στα προημιτελικά του Open Sud de France και απόψε, λίγο μετά τις 20:00 ώρα Ελλάδας, θα αντιμετωπίσει τον Michael Mmoh.

Στα προημιτελικά της indoor διοργάνωσης του Μονπελιέ συνεχίζει και ο Felix Auger-Aliassime, που κέρδισε τον Arthur Cazaux σε ένα συναρπαστικό ματς με 7-5, 2-6, 7-6 (4). Σήμερα ο Καναδός θα αντιμετωπίσει τον επίσης 21χρονο Γάλλο, Harold Mayot. Στους άλλους προημιτελικούς, ο Alexander Shevchenko θα αντιμετωπίσει τον Alexander Bublik, ενώ ο Borna Coric θα παίξει με τον Flavio Cobolli.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots