ATP
Επιστρέφει στα τουρνουά από το 2019 ο Del Potro!

 
Επιστρέφει στα τουρνουά από το 2019 ο Del Potro!
tennisnews team Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 - 12:09

O Juan Martin Del Potro, ο οποίος χρειάστηκε να περάσει 8 φορές χειρουργείο στην καριέρα του, αναμένεται να επιστρέψει στη δράση μετά από 2,5 χρόνια απουσίας!

Αναμονή τέλος για τον Juan  Martin Del Potro, που μετά από 2,5 χρόνια αγωνιστικής απραξίας, θα επιστρέψει ξανά στη δράση την ερχόμενη εβδομάδα, παίζοντας στο 250άρι του Μπουένος Άιρες!

Συγκεκριμένα, ο "Πύργος" του Tandil πήρε wild cards για δυο τουρνουά των επόμενων εβδομάδων, το Argentina Open στο Μπουένος Άιρες και το Rio Open στο Ρίο.

"Θα είναι ένα ξεχωριστό comeback στο Μπουένος Άιρες, αλλά και που θα παίξω στο Ρίο. Έχω δουλέψει πολύ και έχω βάλει πολύ προσπάθεια γι' αυτές τις δυο εβδομάδες που έρχονται. Το Ρίο ήταν πάντα ένα ξεχωριστό μέρος για μένα και ανυπομονώ να παίξω για 1η φορά στο Rio Open", είπε ο Del Potro, ο οποίος είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016.

Το 2019 ήταν η τελευταία σεζόν που αγωνίστηκε ο Del Potro, ο οποίος είχε λάβει μέρος μόλις σε 5 τουρνουά. Είχε αποσυρθεί από το τελευταίο, στο Queen's Club του Λονδίνου τον Ιούνιο του 2019, εξαιτίας του τραυματισμού του στο γόνατο.

Ακολούθησαν 4 χειρουργικές επεμβάσεις για τον 33χρονο Αργεντινό, όλες στο δεξί του γόνατο, από τότε. Τον Ιούνιο του 2019, τον Ιανουάριο του 2020, τον Αύγουστο του 2020 και τον Μάρτιο του 2021. Έκανε πολλές αποτυχημένες απόπειρες να επιστρέψει, αλλά τώρα μπορεί και προπονείται ξανά σε καλούς ρυθμούς, ώστε να επιστρέψει στο tour, όπως διαβεβαίωσε και ο Cristian Garin.

"Μου φαίνεται απίθανο που θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά, μετά απ' όλα όσα έχει περάσει. Εύχομαι να τον δω ξανά στο καλύτερό του επίπεδο. Προπονήθηκα μαζί του πρόσφατα στο Μαϊάμι και τον είδα πολύ καλά", είπε ο Χιλιανός τενίστας στο ESPN.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots