ATP
Τραυματίστηκε ο Alcaraz στο ξεκίνημά του στο Ρίο! (vid)

 
Τραυματίστηκε ο Alcaraz στο ξεκίνημά του στο Ρίο! (vid)
tn team Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 - 10:47

O Carlos Alcaraz τραυματίστηκε στον αστράγαλό του μόλις δυο πόντους μετά την έναρξη του πρώτου του αγώνα στο Ρίο!

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η φετινή σεζόν για τον Alcaraz, που ακόμα δεν είχε καταφέρει να βρει τον καλύτερό του εαυτό στο 2024 και, σαν να μην έφτανε αυτό, είχε έναν τραυματισμό στον αστράγαλο με το που ξεκίνησε την προσπάθειά του στο 500άρι του Ρίο.

Συγκεκριμένα, μόλις δυο πόντους μετά την έναρξη του αγώνα του με τον Thiago Monteiro για τον 1ο γύρο του Rio Open, ο 20χρονος Ισπανός στραμπούληξε τον δεξί του αστράγαλο και, παρότι προσπάθησε να συνεχίσει, τελικά εγκατέλειψε τον αγώνα μετά το 2ο game.

"Αύριο θα πρέπει να κάνω εξετάσεις και να δω αν είναι κάτι σοβαρό ή όχι", είπε ο Alcaraz.

"Η πρώτη εντύπωση που είχα ήταν πολύ άσχημη, ένιωθα πολύ πόνο με το που έκατσα. Οπότε σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να συνεχίσω. Δεν καλυτέρευε μετά από λίγους πόντους, συνέχιζα να πονάω, δεν μπορούσα να κινηθώ καλά και ήξερα πως ήταν αδύνατο να συνεχίσω. Θα χειροτέρευε αν συνέχιζα, γι' αυτό και σταμάτησα", εξήγησε το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Alcaraz θα χάσει και 300 βαθμούς μετά από το τουρνουά του Ρίο, που σημαίνει πως ο Jannik Sinner θα τον πλησιάσει ακόμα περισσότερο, στους 535 βαθμούς. Ο 22χρονος Ιταλός, ο οποίος είναι ο καλύτερος παίκτης του 2024 μέχρι τώρα, δείχνει πως είναι θέμα χρόνου να γίνει ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Novak Djokovic για το Νο.1 του κόσμου.

Στο τουρνουά του Ρίο, στον 2ο γύρο ο Monteiro θα αντιμετωπίσει τον επίσης Βραζιλιάνο Felipe Meligeni Alves.

Όσον αφορά τον Alcaraz, η επόμενη προγραμματισμένη αγωνιστική υποχρέωση του Ισπανού είναι ο φιλικός του αγώνας με τον Rafael Nadal στο Λας Βέγκας στις 3 Μαρτίου, που θα μεταδοθεί από το Netflix. Μετά και το σημερινό, υπάρχει βεβαίως ο κίνδυνος να μην παίξει στο Λας Βέγκας ο Alcaraz, όπως φυσικά μεγάλος είναι και ο κίνδυνος να χάσει τα πρώτα Masters της χρονιάς σε Indian Wells (06/03) και Μαϊάμι (17/03).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots