ATP
Ονειρική εβδομάδα και τίτλος για τον Diaz Acosta στο Μπουένος Άιρες (vids)

 
Ονειρική εβδομάδα και τίτλος για τον Diaz Acosta στο Μπουένος Άιρες (vids)
© Argentina Open
tn team Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 - 22:57

Μια απίθανη εβδομάδα έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Facundo Diaz Acosta, που κέρδισε τον Nicolas Jarry με 2-0 σετ και κατέκτησε τον 1ο τίτλο της καριέρας του στο Μπουένος Άιρες. Το τεράστιο άλμα που θα κάνει στην παγκόσμια κατάταξη ο 23χρονος Αργεντινός.

Ήταν μια ονειρική εβδομάδα για τον Diaz Acosta στο τουρνουά της πατρίδας του και τη γενέτειρά του, το Μπουένος Άιρες, όπου κατέκτησε τον 1ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του.

Ο 23χρονος Αργεντινός, Νο.87 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε στον τελικό του Argentina Open του Nicolas Jarry με 6-3, 6-4, για να κλείσει την αδιανόητη εβδομάδα του χωρίς να χάσει σετ σε 5 αναμετρήσεις!

Μόλις 4 νίκες σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ διοργανώσεων είχε πριν από αυτό το τουρνουά ο Diaz Acosta, ο οποίος πέτυχε 5 αυτή την εβδομάδα και μάλιστα κερδίζοντας 10 διαδοχικά σετ!

Στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει τον Daniel Altmaier με 6-3, 7-6 (1), στον 2ο γύρο το Νο.4 του ταμπλό, Francisco Cerundolo, με 7-6 (3), 6-0, στα προημιτελικά τον Dusan Lajovic με 6-4, 6-3 και στα ημιτελικά τον Federico Coria με 6-2, 6-3.

Στον τελικό κέρδισε και το Νο.3 του ταμπλό, τον Jarry, με 2-0 σετ, με τον Χιλιανό να έχει βγάλει εκτός χθες το Νο.2 του κόσμου και περσινό πρωταθλητή, Carlos Alcaraz, κάνοντας σπουδαίο ματς.

Σήμερα τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με τον Diaz Acosta να παίρνει από νωρίς το break και να ελέγχει το 1ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-1 και το έκλεισε χωρίς δυσκολίες στο 6-3.

Και στο 2ο σετ έκανε από νωρίς break o Αργεντινός, που προηγήθηκε με 2-0 και δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο, παρότι βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον Jarry. Συγκεκριμένα, ο Χιλιανός έφτασε σε 5 break points, το ένα από αυτά στο τελευταίο game, όπου ο Diaz Acosta έχασε τριπλό championship point στο 5-4, 40-0 και 5 championship points συνολικά, παρά τη μεγάλη πίεση όμως στο τέλος ολοκλήρωσε την αποστολή του και έκλεισε τον αγώνα σε 1 ώρα και 44 λεπτά.

Εκτός από 1ος τίτλος ήταν και 1ος τελικός για τον Diaz Acosta, που βρίσκεται στο career high του σήμερα, στο Νο.87, έχοντας κερδίσει 8 θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά τον τίτλο στο Μπουένος Άιρες, θα κερδίσει αύριο άλλες 28 θέσεις και θα βρεθεί πολύ ψηλότερα, στο Νο.59 του κόσμου.

Δυο θέσεις θα κερδίσει ο Jarry, που θα επιστρέψει στο Top 20 και συγκεκριμένα στο Νο.19. Ήταν ο 6ος τελικός στην καριέρα του Χιλιανού, που έχει 3 τίτλους (3-3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots