ATP
"Εκθρόνισε" τον Alcaraz o Jarry (vid)

 
"Εκθρόνισε" τον Alcaraz o Jarry (vid)
© Argentina Open
tn team Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 - 1:10

O Nicolas Jarry επιβλήθηκε του Carlos Alcaraz με 2-0 σετ στο Μπουένος Άιρες και τον "εκθρόνισε" από το Argentina Open.

Όλη την εβδομάδα δεν έπαιξε το καλύτερό του τένις ο Alcaraz, σήμερα όμως το πλήρωσε, αντιμετωπίζοντας τον πολύ καλό Jarry, από τον οποίο ηττήθηκε με 7-6 (2), 6-3 στα ημιτελικά του Argentina Open.

Ο 20χρονος Ισπανός, Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε ένα κακό tie-break με αρκετά λάθη στο 1ο σετ, το οποίο δεν είχε break point για κανέναν από τους δυο παίκτες, με τον Jarry να κατακτά το tie-break με 7-2.

Στο 2ο σετ ο Alcaraz έκανε break στο 1ο game, όμως ο Jarry απάντησε στο αμέσως επόμενο και μάλιστα έκανε άλλο ένα break στο 8ο game, για να προηγηθεί με 5-3. Στο 9ο game ο Alcaraz πάλεψε για να κρατηθεί στο ματς, ο Χιλιανός όμως έσβησε 2 break points και στο 2ο match point του έκλεισε το ματς, έπειτα από 1 ώρα και 56 λεπτά.

Δεν έχει ξεκινήσει ιδανικά η σεζόν για τον Alcaraz, που πριν λίγες εβδομάδες αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Australian Open και τώρα χάνει στα ημιτελικά σε ένα 250άρι.

Θα επιστρέψει άμεσα πάντως στην αγωνιστική δράση ο Ισπανός, αφού θα αγωνιστεί στο 500άρι του Ρίο την επόμενη εβδομάδα, όπου θα έχει την ευκαιρία να ανακάμψει.

Όσο για τον Jarry, προκρίθηκε στον 6ο τελικό της καριέρας του - όλοι ήταν σε 250άρια - και θα διεκδικήσει αύριο τον 4ο τίτλο του (3-2). Απέναντί του θα είναι ο Facundo Diaz Acosta, που κέρδισε σε έναν αργεντίνικο ημιτελικό τον Federico Coria με 6-2, 6-3, για να προκριθεί στον 1ο τελικό της καριέρας του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots