ATP
Μεγαλύτερος τίτλος καριέρας για τον Baez στο Ρίο (vid)

 
Μεγαλύτερος τίτλος καριέρας για τον Baez στο Ρίο (vid)
© Fotojump / Rio Open
tn team Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 - 1:07

O Sebastian Baez κέρδισε τον αργεντίνικο τελικό με τον Mariano Navone στο Ρίο της Βραζιλίας και κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του.

Ο Baez επιβλήθηκε με 6-2, 6-1 του Navone στον τελικό του Rio Open και κατέκτησε τον 1ο τίτλο του σε 500άρι τουρνουά της ΑΤΡ.

Από τα πρώτα λεπτά του τελικού έδειξε τα δόντια του ο Baez, ο οποίος κέρδισε τα 4 πρώτα games του αγώνα και τελικά κατέκτησε το 1ο σετ με 6-2. Παρόμοιο ξεκίνημα έκανε και στο 2ο σετ ο 23χρονος Αργεντινός, που επίσης προηγήθηκε με 4-0 και αυτή τη φορά το έκλεισε στα 7 games, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε 83 λεπτά.

Αυτός ήταν ο σημαντικότερος τίτλος στην καριέρα του Baez, 1ος σε 500άρι τουρνουά. Συνολικά ήταν ο 5ος τίτλος του, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε τελικούς σε 5-2 νίκες και διευρύνοντας το σερί του σε τελικούς στις 4 νίκες.

Ήταν επίσης η 1η φορά που έπαιξε σε τελικό σε 500άρι ο 23χρονος, ο οποίος θα κερδίσει 9 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και από το Νο.30 θα ανεβεί στο Νο.21, βελτιώνοντας το προηγούμενο career high του (Νο.25) κατά 4 θέσεις.

Σπουδαία εβδομάδα είχε και ο επίσης Αργεντινός Navone, που βρίσκεται δίχως αμφιβολία στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Ο 22χρονος προήλθε από τα προκριματικά και πέτυχε μεγάλες νίκες, με σημαντικότερη αυτή στα ημιτελικά απέναντι στο Νο.2 του ταμπλό και υπερασπιστή του τίτλου, Cameron Norrie, με 6-4, 6-2.

Δεν ήταν μόνο η πρώτη του συμμετοχή σε έναν τελικό, αλλά ήταν και οι πρώτες νίκες που πέτυχε γενικά σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ διοργάνωση αυτή την εβδομάδα στο Ρίο. Η πορεία του θα τον ανεβάσει στο Νο.60 της παγκόσμιας κατάταξης, 53 θέσεις ψηλότερα απ' αυτή την εβδομάδα (Νο.113), σε ένα πολύ εντυπωσιακό ντεμπούτο στο Top 100.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots