ATP
Ο 17χρονος Fonseca συνέτριψε τον Fils! (vids)

 
Ο 17χρονος Fonseca συνέτριψε τον Fils! (vids)
© Rio Open
tn team Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 - 4:25

Μόλις στα 17 του χρόνια, ο Joao Fonseca πέτυχε μια πολύ εντυπωσιακή νίκη απέναντι στο Νο.38 του κόσμου, Arthur Fils, στο τουρνουά του Ρίο.

Ο Fonseca, γεννημένος τον Αύγουστο του 2006, επιβλήθηκε του 19χρονου Fils με 6-0, 6-4 και πήρε μια πολύ εντυπωσιακή πρόκριση για τους "16" του Rio Open στη Βραζιλία.

Ήταν η 1η ΑΤΡ νίκη για τον νεαρό Βραζιλιάνο τενίστα, που βρίσκεται στο  Νο.655 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά μετά απ' αυτή την πρόκριση θα κερδίσει τουλάχιστον 200 θέσεις.

Δεν ήταν μόνο ότι άνοιξε λογαριασμό με μια Top 40 νίκη, αλλά και ο τρόπος που ήρθε, αφού κυριάρχησε στο court και εντυπωσίασε με το τένις του.

Από τα 8 service games του Fils, o Fonseca είχε στα 6 break points και στα 4 έκανε break! Ήταν και πνευματικά πολύ δυνατός ο 17χρονος, ο οποίος μπορεί να μην έχασε game στο 1ο σετ, αλλά στο 2ο αντιμετώπισε δυσκολίες και ενώ είχε χαμένες ευκαιρίες για break, ήταν πίσω μέχρι το 2-3.

Ήταν όμως και αισθητά ανώτερος, αφού δεν απειλήθηκε καθόλου στο δικό του σερβίς, κάτι που τον βοήθησε να μην χάσει την υπομονή του και να φτάσει τελικά στο break στο 7ο game, για να πάρει τον έλεγχο και του 2ου σετ (4-3). Στο 10ο game σέρβιρε για τη νίκη και την "κλείδωσε" επιτυχώς στο 3ο του match point, έπειτα από 90 λεπτά.

"Είμαι τόσο χαρούμενος! Δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερο από το να πετύχω την 1η μου νίκη σε ένα μέρος που είμαι 10 λεπτά από το σπίτι μου, με όλους τους φίλους μου και την οικογένειά μου να παρακολουθούν", είπε ο Fonseca.

"Τους τελευταίους μήνες, ήμουν πολύ συγκεντρωμένος στην πρόοδό μου και αυτό είναι το αποτέλεσμα. Είμαι πολύ πιο ώριμος τώρα και νιώθω πως βρίσκομαι εδώ που ανήκω. Θέλω να παίζω στα μεγάλα στάδια", πρόσθεσε ο 17χρονος, ο οποίος πέρσι αναδείχθηκε πρωταθλητής στο US Open Junior.

Στον 2ο γύρο του Rio Open, o Fonseca θα αντιμετωπίσει τον πολύ έμπειρο Cristian Garin, που έχει φτάσει και μέχρι το Νο.17 του κόσμου. Τώρα βρίσκεται στο Νο.88 ο Χιλιανός, ο οποίος κέρδισε στον 1ο γύρο τον Roberto Carballes Baena με 2-6, 7-6 (1), 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots