WTA
Παραμένει ανήσυχη για Peng η WTA: "Δεν πιστεύουμε πως είναι ελεύθερη"

 
Shuai Peng
Shuai Peng Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 - 18:00

Οι ανησυχίες της WTA για την υπόθεση της Shuai Peng παραμένουν πολύ έντονες, με τον Steve Simon να έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί της μόνο με e-mails, τα οποία είπε χαρακτηριστικά ότι δεν πιστεύει πως τα γράφει με τη δική της βούληση.

Σχεδόν μια εβδομάδα έχει περάσει από την επικοινωνία μέσω βιντεοκλήσης του προέδρου της ΔΟΕ, Thomas Bach, με τη Shuai Peng, που ηρέμησε κάπως τα πράγματα στη μυστήρια και ιδιαίτερη υπόθεση της 35χρονης Κινέζας, ωστόσο ο πρόεδρος της WTA, Steve Simon, δεν έχει καταφέρει ακόμα να μιλήσει απευθείας με την Peng και παραμένει πολύ ανήσυχος.

Σε επικοινωνία του με το CNN, o Simon εξήγησε πως έχει προσπαθήσει πολλές φορές να έρθει σε επαφή με την Peng και όλο αυτό τον καιρό το μόνο που έχει πάρει είναι δυο γραπτά e-mails. Όπως είπε μάλιστα, δεν πιστεύει πως τα έγραψε η ίδια η Peng, ή ότι τα έγραψε με τη βούλησή της.

"Η WTA διατηρεί τις ανησυχίες της σχετικά με την ικανότητα της (Shuai Peng) να επικοινωνήσει ελεύθερα, ανοιχτά και ευθέως", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της WTA.

Θυμίζουμε πως η Peng πραγματοποίησε μια πολύ θαρραλέα καταγγελία μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Weibo στις 2 Νοεμβρίου, κατηγορώντας για βιασμό τον πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Zhang Gaoli. Η δημοσίευσή της εξαφανίστηκε από τη σελίδα μετά από 20 περίπου λεπτά, όπως και οι λογαριασμοί της Peng στα κινεζικά social media.

Λίγες μέρες μετά, η είδηση της εξαφάνισης της 35χρονης τενίστριας άρχισε να κάνει το γύρο του κόσμου, με την WTA να βγάζει μια σειρά από πολύ έντονες ανακοινώσεις, μέσα από τις οποίες ξεκαθάρισε πως θα διακόψει τη συνεργασία της με κάθε τουρνουά της Κίνας, αν δεν διαλευκανθεί η υπόθεση. Δεν ζήτησε μόνο να επικοινωνήσει με την Peng, αλλά και να διερευνηθεί η καταγγελία της με διάυγεια και χωρίς άλλη λογοκρισία.

Τίποτα από τα δυο δεν έχει συμβεί ακόμα, παραμόνο μερικές δημόσιες εμφανίσεις της Peng, που τουλάχιστον δείχνουν να είναι καλά στην υγεία της, χωρίς να είναι σαφές αν βρίσκεται υπό επίβλεψη ή αν είναι ελεύθερη.

Η πρώτη της εμφάνιση ήταν σε ένα εστιατόριο του Πεκίνου, όπου δείπνησε με τον προπονητή της και άλλους φίλους το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου (20 Νοεμβρίου). Την επόμενη το πρωί (21 Νοεμβρίου), εμφανίστηκε σε ένα junior τουρνουά και υπέγραψε αυτόγραφα για τα παιδιά, ενώ την ίδια μέρα έγινε και η περίφημη βιντεοκλήση, στην οποία συνομίλησε για 30 περίπου λεπτά με τον Thomas Bach, την πρόεδρο της επιτροπής αθλητών της ΔΟΕ, Emma Terho, καθώς και το μέλος της ΔΟΕ από την Κίνα, Li Lingwei.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots