Gauff: "Δεν συμφωνώ μ' αυτά που γίνονται στη Σαουδική Αραβία, αλλά ίσως να βελτιώσουμε τις συνθήκες" (vid)

 
Gauff: "Δεν συμφωνώ μ' αυτά που γίνονται στη Σαουδική Αραβία, αλλά ίσως να βελτιώσουμε τις συνθήκες" (vid)
tn team Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 - 21:27

Μετά την ΑΤΡ και τον Rafael Nadal, η WTA ίσως πάρει σειρά στο άνοιγμα που γίνεται από το τένις στη Σαουδική Αραβία και η Coco Gauff ρωτήθηκε με το πως νιώθει γι' αυτό.

Η 19χρονη Αμερικανίδα, η οποία συχνά εκφέρει άποψη για κοινωνικά ζητήματα, εξέφρασε τις διαφωνίες της με το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας και τις συνθήκες στις οποίες ζουν οι γυναίκες εκεί, ωστόσο αν η WTA αποφασίσει να κάνει αυτό το άνοιγμα θα ακολουθήσει και εκείνη, με την ελπίδα μέσω του αθλητισμού να συμβάλει στη βελτίωση αυτών των συνθηκών.

"Νιώθω πως αν πάμε εκεί ίσως έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε μια αλλαγή. Η κιατάσταση εκεί δεν είναι ιδανική. Σίγουρα δεν υποστηρίζω αυτά που συμβαίνουν εκεί, αλλά ελπίζω πως αν τελικά η WTA αποφασίσει να πάει σ' αυτή τη χώρα, να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες για τις τοπικές κοινωνίες και να κάνουμε τη διαφορά", είπε στη σημερινή της συνέντευξη Τύπου η πρωταθλήτρια του US Open, η οποία ήθελε να σταθεί και στο πως η WTA κάνει μια προσπάθεια να βελτιώσει την επικοινωνία με τις παίκτριες, μετά από το φιάσκο του WTA Finals της περσινής σεζόν στο Κανκούν, όπου έγινε μια κάκιστη διοργάνωση και η WTA δεν υπάκουσε τις επιθυμίες των παικτριών.

"Ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση για τη Σαουδική Αραβία, οπότε δεν μπορώ να πω πολλά γι' αυτό. Αυτό που θα πω είναι ότι τουλάχιστον προσπαθούν να το συζητήσουν πρώτα με τις παίκτριες. Μετά απ' ότι έγινε στο Κανκούν, προσπαθούν να κάνουν κάποια βήματα όσον αφορά την επικοινωνία με τις παίκτριες. Εκτιμώ αυτή την απόπειρα να μας συμπεριλάβουν περισσότερο στις συζητήσεις και να ξέρουμε περισσότερα για το τι συμβαίνει. Στο τέλος της ημέρας, η WTA δημιουργήθηκε από τις παίκτριες."

Γίνεται πάντως αρκετός ντόρος με το άνοιγμα του tour στη Σαουδική Αραβία, με την ATP να έκανε την αρχή το 2023 με τη διεξαγωγή του Next Gen Finals στην Τζέντα και τον Rafael Nadal να γίνεται πρεσβευτής του τένις στη χώρα, μια απόφαση για την οποία δέχεται αυστηρή κριτική τις τελευταίες ημέρες εντός και εκτός Ισπανίας.

Το "ξέπλυμα" πάντως μέσω του αθλητισμού, γνωστό και ως "sportswashing", η προσπάθεια δηλαδή ενός κράτους ή ενός οργανισμού να βελτιώσει την εικόνα του μέσω των αθλητικών γεγονότων, είναι μια πάγια τακτική της Σαουδικής Αραβίας, που μόνο τα 2 τελευταία χρόνια έχει επενδύσει πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε σπουδαία αθλητικά event, συμπεριλαμβανομένων του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων του 2023 στο ποδόσφαιρο, της δημιουργίας ενός κορυφαίου tour στο γκολφ και ενός νέου γκραν πρι στη Formula 1. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots