WTA
Το άνοιγμα στη Σαουδική Αραβία ανησυχεί τη Navratilova

 
H Martina Navratilova και η Chris Evert
H Martina Navratilova και η Chris Evert © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 - 11:41

H Martina Navratilova εξέφρασε τους προβληματισμούς της για το μεγάλο άνοιγμα που γίνεται από το τένις στη Σαουδική Αραβία, εξαιτίας του σεξισμού και της ομοφοβίας του καθεστώτος της χώρας.

Σε δηλώσεις της για το BBC Sport, η Navratilova μοιράστηκε τις ανησυχίες της για το άνοιγμα που γίνεται τόσο από την ATP, αλλά ιδίως από την WTA, στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας, που μπορεί τα τελευταία χρόνια να επενδύει πολλά στο άθλημα, δεν παύει όμως να έχει ένα απολυταρχικό καθεστώς με πολύ συντηρητικούς νόμους.

"Αναμφίβολα θα ανησυχούσα", απάντησε η κάτοχος 18 Grand Slams τίτλων, όταν ρωτήθηκε για το αν θα ανησυχούσε ως γκέι γυναίκα να πάει στη Σαουδική Αραβία.

"Ανησυχώ για εκείνες ως γυναίκες, αλλά και ως γκέι γυναίκες. Ο κόσμος που ζει εκεί αισθάνεται τον φόβο. Είναι πολύ επικίνδυνο. Ξεπουλάς την ψυχή σου επειδή σε βολεύει οικονομικά; Δεν συμφωνώ με αυτό", είπε η 67χρονη θρυλική τενίστρια.

Αναφέρθηκε ακόμα και στην περίπτωση της Κίνας, που μετά την άρση των μέτρων για την Covid-19 επέστρεψε στο tour ως ένας από τους βασικότερους παίκτες σα να μη συνέβη τίποτα, με την υπόθεση της Peng Shuai να ξεχνιέται εντελώς.

"Κάναμε μια συμφωνία με την Κίνα και κοιτάξτε που μας έφερε αυτό. Τώρα βρισκόμαστε στο έλεος μιας ακόμα κυβέρνησης που ξεκάθαρα δεν σέβεται τους κανόνες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots