ATP
Nadal: "Η Σαουδική Αραβία δεν με χρειάζεται για ξέπλυμα - o Djokovic o καλύτερος στην ιστορία (vid)

 
Nadal: "Η Σαουδική Αραβία δεν με χρειάζεται για ξέπλυμα - o Djokovic o καλύτερος στην ιστορία (vid)
© Corinne Dubreuil / Rafa Nadal Academy Kuwait
tennisnews team Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 - 2:27

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα τηλεοπτική του συνέντευξη ο Rafael Nadal απάντησε σε όλους εκείνους που τον κατακρίνουν επειδή δέχτηκε να συνεργαστεί με το κράτος της Σαουδικής Αραβίας, ενώ είπε πως θεωρεί τον Novak Djokovic τον καλύτερο τενίστα στην ιστορία.

Τον τελευταίο καιρό ο Nadal έχει ακούσει πολλά, εξαιτίας της αμφιλεγόμενης απόφασής του να στηρίξει με τον πιο θερμό τρόπο το άνοιγμα της Σαουδικής Αραβίας στο τένις, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του πρεσβευτή του τένις στη χώρα.

Είναι φυσικά μια χώρα με πολύ αυστηρούς νόμους και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως ο μόνος λόγος που επενδύει υπέρογκα ποσά στον αθλητισμό, είναι για να εξαγοράσει τον δυτικό κόσμο και να "ξεπλύνει" την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην Ισπανία, ο Nadal ρωτήθηκε και γι' αυτό το κεφάλαιο, αναφέροντας πως ο ίδιος θεωρεί πως μόνο καλό μπορεί να κάνει αυτή η συνεργασία τόσο στο τένις, όσο και στη χώρα και το λαό της, γι' αυτό και δέχτηκε την προσφορά.

"Δε νομίζω πως η Σαουδική Αραβία με χρειάζεται για να ξεπλύνει τίποτα. Είναι μια χώρα που έχει κάνει μεγάλο άνοιγμα σε όλο τον κόσμο, μια χώρα με μεγάλες δυνατότητες, οπότε είναι λογικό ο κόσμος να πάει εκεί. Ο κόσμος νιώθει πως τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν τα πάντα και άρα τώρα ξεπουλήθηκα για τα χρήματα, το καταλαβαίνω αυτό. Και είναι μια χώρα στην οποία υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, δίχως αμφιβολία, είναι μια χώρα που είναι πολύ πίσω σε κάποια πράγματα. Αλλά είναι μια χώρα που άνοιξε πρόσφατα. Αν δεν πετύχει την εξέλιξη που πιστεύω πως θα έχει τα επόμενα 10-15 χρόνια, τότε θα σας πω ότι έκανα τελείως λάθος. Έχω την ελευθερία να δουλέψω με τις αξίες στις οποίες εγώ πιστεύω. Αν αυτό δεν συμβεί, θα είμαι εδώ και θα σας πω ότι είχα λάθος."

Με αφορμή μια ερώτηση για το γεγονός πως δεν έχει σπάσει ούτε μια ρακέτα στην επαγγελματική του καριέρα, ο Nadal έδωσε και μια άλλη πολύ σημαντική δήλωση, λέγοντας για πρώτη φορά πως θεωρεί τον Novak Djokovic κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών.

"Στο τέλος έχει να κάνει με την απογοήτευση. Αλλά από την άλλη, ο Novak θα σπάσει μια ρακέτα όταν είναι απογοητευμένος και αμέσως μετά θα είναι και πάλι στο 100% του. Γι' αυτό και είναι εκείνος που έχει πετύχει τα περισσότερα στην ιστορία του αθλήματός μας. Οι αριθμοί λένε πως είναι ο καλύτερος στην ιστορία. Και για μένα είναι ο καλύτερος. Ποτέ δεν λέω κάτι αν δεν το νιώθω. Μπορούμε να πούμε ότι έχω τραυματιστεί περισσότερες φορές από εκείνον, αλλά και αυτό δείχνει ότι είχε ένα καλύτερο σώμα από το δικό μου."

Στην πλούσια συνέντευξη που έδωσε στην Ana Pastor για την εκπομπή "El Objetivo" του τηλεοπτικού σταθμού La Sexta της Ισπανίας, ο Nadal μίλησε ακόμα για τις αμφιβολίες του για το αν θα παίξει στην Ντόχα, απ' όπου τελικά απέσυρε τη συμμετοχή του, τη μεγαλύτερη σιγουριά του πως θα τον δούμε στο Indian Wells και εξήγησε ότι το βάρος θα το βάλει στη χωμάτινη σεζόν, όπου θέλει να είναι και πάλι στο 100% του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots