ATP
Νέα "βόμβα" της Σαουδικής Αραβίας: Τουρνουά με Djokovic, Nadal και Alcaraz

 
Νέα "βόμβα" της Σαουδικής Αραβίας: Τουρνουά με Djokovic, Nadal και Alcaraz
tn team Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024 - 9:32

H Σαουδική Αραβία έριξε νέα "βόμβα" στον κόσμο του τένις, ανακοινώνοντας ένα τουρνουά επίδειξης για τον Οκτώβριο του 2024 στο οποίο θα συμμετέχουν οι 4 κορυφαίοι της παγκόσμιας κατάταξης, Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev και Jannik Sinner, καθώς και ο Rafael Nadal!

Το τουρνουά αυτό, που το ρόστερ του θυμίζει Laver Cup στο ξεκίνημά του, θα ονομάζεται "6 Kings Slam" και θα αγωνιστούν 6 πρωτοκλασάτα ονόματα, ανάμεσά τους και οι δυο κορυφαίοι ever σε Grand Slams κατακτήσεις, Djokovic και Nadal, οι 4 κορυφαίοι της παγκόσμιας κατάταξης, Djokovic, Alcaraz, Medvedev και Sinner, καθώς και o Holger Rune.

Πρόκειται για ένα τουρνουά που θα φιλοξενηθεί στη Ριάντ τον Οκτώβριο του 2024 και αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς το μεγάλο άνοιγμα που επιχειρεί να κάνει η Σαουδική Αραβία στο τένις. Το γεγονός πάντως πως λίγο μετά το US Open αυτοί οι 6 παίκτες δεσμεύτηκαν να βρεθούν στη Μέση Ανατολή, ενδεχομένως και να αποτελεί ήδη το ξεκίνημα για μια νέα εποχή στο άθλημα.

"Είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στη Ριάντ και θα παίξω μπροστά από τους φιλάθλους της Σαουδικής Αραβίας", είπε σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εκδόθηκε ο Djokovic.

Ο Nadal, ο οποίος έχει κάνει και μια μεγάλη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία και είναι ο επίσημος πρεσβευτής της στο τένις, είπε: "Μετά από κάποιους άλλους παίκτες που ήδη το έκαναν, είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα παίξω για πρώτη φορά τένις στη Ριάντ."

Περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα τους επόμενους μήνες γι' αυτό το νέο τουρνουά, αλλά και να δούμε τι θα σημάνει αυτό για την επόμενη μέρα στο tour της ΑΤΡ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots