WTA
Η Σαουδική Αραβία πήρε και το WTA Finals - το εντυπωσιακό χρηματικό έπαθλο

 
Η Σαουδική Αραβία πήρε και το WTA Finals - το εντυπωσιακό χρηματικό έπαθλο
tn team Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 - 18:29

Η Σαουδική Αραβία συνεχίζει να επενδύει πολλά στο τένις και εξασφάλισε τη διοργάνωση του WTA Finals για τα επόμενα χρόνια. Το εντυπωσιακό χρηματικό έπαθλο που θα δίνουν οι Άραβες, προκειμένου να φέρουν στη Ριάντ ακόμα μια διοργάνωση κορυφαίου βεληνεκούς.

Στη Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας θα φιλοξενηθεί το WTA Finals για τουλάχιστον 3 χρόνια, το 2024, το 2025 και το 2026, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα από την WTA.

Πρόκειται φυσικά για μια αμφιλεγόμενη συνεργασία, με τη Σαουδική Αραβία να κατηγορείται για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα της στο δυτικό κόσμο με τη διοργάνωση κορυφαίων αθλητικών event, το γνωστό και ως "sportswashing".

Τα τελευταία χρόνια οι Άραβες έχουν μπει δυναμικά πάντως στο χώρο του τένις και μετά το Next Gen ATP Finals, αρκετά σπουδαία φιλικά ματς της off-season, αλλά και τη συνεργασία με τον Rafael Nadal, που ανακηρύχθηκε ως πρέσβης του αθλήματος στη χώρα, πλέον εισχωρούν και στα εδάφη του γυναικείου τένις, διοργανώνοντας ουσιαστικά την κορυφαία διοργάνωση της WTA.

Προφανώς οι άνθρωποι της WTA δεν έφτασαν στην τελική συμφωνία με το αζημίωτο, αφού οι Άραβες χρειάστηκε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και τα χρηματικά έπαθλα του WTA Finals σχεδόν θα διπλασιαστούν μέσα σε έναν χρόνο! Για την ακρίβεια, από τα 9 εκατομμύρια που ήταν το 2023, θα πάει στα 15 εκατομμύρια το 2024!

Δεδομένου ότι το ποσό που κέρδισε η πρωταθλήτρια του 2023, Iga Swiatek, πλησίαζε τα 3 εκατομμύρια δολάρια, η νικήτρια του WTA Finals αυτή τη χρονιά ενδεχομένως να πάρει και μια επιταγή κοντά ή και μεγαλύτερη, των 5 εκατομμυρίων δολαρίων!

Tα σχόλια πάντως κάτω από τις δημοσιεύσεις στα social media της WTA, δείχνουν πως υπάρχει πολύς κόσμος που δεν είναι καθόλου χαρούμενος με αυτή την απόφαση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots