WTA
Στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες με την Peng - περισσότερες αποδείξεις ζητάει η WTA (vids)

 
Στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες με την Peng - περισσότερες αποδείξεις ζητάει η WTA (vids)
tn team Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 22:04

Μετά τη μυστήρια εξασφάνιση της Shuai Peng και την παγκόσμια ανησυχία για την υγεία της, τα κινεζικά μέσα δημοσίευσαν σήμερα δυο βίντεο με την 35χρονη τενίστρια ισχυριζόμενα πως είναι σημερινά, ωστόσο η WTA επανήλθε με νέα ανακοίνωση, στην οποία ζητάει περισσότερες αποδείξεις και εξηγήσεις για την κατάστασή της.

Μετά την παγκομια κατακραυγή και τις απειλές της WTA να διακόψει κάθε συνεργασία με το κράτος της Κίνας εξαιτίας της υπόθεσης της Shuai Peng και τη μυστήρια εξαφάνισή της, που πλησιάζει πια τις 20 μέρες, δημοσιογράφος της Global Times της Κίνας - εφημερίδας ελεγχόμενης από την κυβέρνηση - δημοσίευσε σήμερα δυο βίντεο στα social media, στα οποία εμφανίζεται η Peng.

Η 35χρονη ήταν σε ένα εστιατόριο και δειπνούσε με τον προπονητή της και άλλους φίλους. Στο πρώτο βίντεο αναφέρεται πως αύριο είναι 21 Νοεμβρίου, ενώ στη συζήτηση αναφέρεται και η πανδημία.

Από μια άλλη κυβερνητική πηγή, διέρρευσαν μερικές φωτογραφίες της Shuai Peng από ιδιωτική της συνομιλία στο WeChat. Σύμφωνα με την πλευρά της Κίνας, η Peng είναι ελεύθερη, είναι καλά και βρίσκεται στο σπίτι της στο Πεκίνο όλες αυτές τις ημέρες, αλλά προς το παρόν θέλει την ηρεμία της και σκοπεύει σύντομα να κάνει νέες δημόσιες εμφανίσεις.

Ούτε οι φωτογραφίες, ούτε τα βίντεο ωστόσο έχουν πείσει τον υπόλοιπο κόσμο εκτός Κίνας, με τα σενάρια να οργιάζουν. Οι φωτογραφίες το μόνο που έκαναν ήταν να οξύνουν τις υποψίες, ενώ για τα βίντεο υπάρχει το σενάριο να τραβήχτηκαν την 20ή Νοεμβρίου 2020, να βρέθηκαν από τα κυβερνητικά μέσα της Κίνας και να δημοσιεύτηκαν σήμερα. Το δεύτερο σενάριο, είναι πως πρόκειται για σημερινά βίντεο, αλλά δεν αποδεικνύουν πως η Peng είναι ελεύθερη. Αυτή την εκδοχή ενστερνίστηκε και ο πρόεδρος της WTA, Steve Simon, ο οποίος ακόμα δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με την 35χρονη.

"Είμαι χαρούμενος που είδα τα βίντεο στα οποία εμφανίζεται η Peng Shuai σε εστιατόριο στο Πεκίνο. Παρότι όμως με χαροποιεί που τη βλέπω, παραμένει ασαφές το αν είναι ελεύθερη και αν έχει τη δυνατότητα να παίρνει αποφάσεις για τον εαυτό της, χωρίς να την εξαναγκάζουν και χωρίς να παρεμβαίνει κάποιος στη ζωή της. Αυτά τα βίντεο από μόνα τους είναι ανεπαρκή. Όπως έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή, εξακολουθώ να ανησυχώ για την υγεία και την ασφάλεια της Peng Shuai και η καταγγελία της για σεξουαλική επίθεση συνεχίζει να λογοκρίνεται. Ήμουν ξεκάθαρος για το τι πρέπει να συμβεί ώστε και οι σχέσεις μας με την Κίνα βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο", ανέφερε στη νέα ανακοίνωσή του ο Simon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots