WTA
WTA: Μετατροπή στη διοικητική δομή και ανοίγει η θέση του CEO

 
WTA: Μετατροπή στη διοικητική δομή και ανοίγει η θέση του CEO
tn team Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 - 15:24

Μετά και τις μεγάλες πιέσεις που δέχτηκε για την αλλαγή στην ηγεσία της, η WTA ανακοίνωσε πως αλλάζει τη διοικητική της δομή, με τον Steve Simon να διατηρεί τη θέση του Προέδρου, αλλά να δημιουργείται και μια νέα θέση, αυτή του CEO.

Δυο ηγέτες θα έχει από το 2024 η WTA, η οποία αναθεωρεί τη διοικητική της δομή στα πλαίσια του στρατηγικού της σχεδίου ανάπτυξης.

Εκτός από τον Πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, μια θέση που θα διατηρήσει ο Steve Simon, θα δημιουργηθεί και η θέση του CEO της WTA. Ο CEO (Διευθύνων Σύμβουλος), θα είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και την ανάπτυξη των λειτουργιών της WTA και των πρωτοβουλιών της.

Ο Simon, από την πλευρά του, θα επικεντρωθεί στην διαχείριση, τα στρατηγικά συμφέροντα της WTA, την ακεραιότητα και την ανάπτυξη νέων αγορών και συνόρων για τη WTA, δηλαδή περισσότερο στο επιχειρησιακό κομμάτι του οργανισμού.

Η αναθεώρηση της δομής της WTA, αποτελεί το πιο πρόσφατο βήμα στη στρατηγική ανάπτυξη της WTA, στα πλαίσια της μεγάλης συνεργασίας της με την CVC Capital Partners και τη δημιουργία ενός νέου εμπορικού τμήματος, της WTA Ventures. Το πλάνο αυτό στοχεύει στην ανάπτυξη του tour και την παροχή ίσως χρηματικών επάθλων με τους άνδρες, έως το 2033.

"Μετά τις επενδύσεις της CVC Capital Partners και τη δημιουργία της WTA Ventures νωρίτερα φέτος, προχωράμε και εφαρμόζουμε περαιτέρω αλλαγές, για να διασφαλίσουμε πως η WTA θα βρίσκεται σε καλή θέση για μελλοντικές ευκαιρίες. Η WTA Ventures σημειώνει σημαντική πρόοδο υπό την ηγεσία της CEO Marina Storti και προσπαθούμε να αναπαράγουμε αυτό το μοντέλο, φέρνοντας πρόσθετη επιχειρησιακή τεχνογνωσία για το Hologic WTA Tour", δήλωσε ο πρόεδρος της WTA, Steve Simon.

Η πρώην Νο.1 τενίστρια στον κόσμο και μέλος του σημερινού Συμβουλίου Παικτριών, Victoria Azarenka, είπε: "Εύχομαι στον Steve τα καλύτερα στον νέο του ρόλο και στη συνεχή πρόοδο και ανάπτυξη της WTA ως οργανισμό. Η συνεργασία με τη CVC ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανάπτυξη του αθλήματός μας και η προσθήκη ενός νέος ηγετικού ρόλο θα συνεχίσει να ωθεί τη WTA μπροστά, για την πρόοδο του γυναικείου αθλητισμού. Ανυπομονώ να δω τα οφέλη που θα φέρει αυτό για όλους όσοι ασχολούνται με το άθλημά μας."

Να σημειωθεί πως η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από μια σεζόν με πολλές παραφωνίες για τη WTA, καθώς πολλά άτομα με επιρροή εκτός συμβουλίου, όπως και η Martina Navratilova, είχαν ζητήσει από τον Simon να αποχωρήσει από τη θέση του, ενώ και οι παίκτριες είχαν εκφράσει εντόνως τα παράπονά τους στο Κανκούν, μετά από την αποτυχημένη διοργάνωση του WTA Finals.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots