Πρωταθλητής στο Challenger της Πράγας ο Πέτρος Τσιτσιπάς

 
Πρωταθλητής στο Challenger της Πράγας ο Πέτρος Τσιτσιπάς
tn team Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021 - 12:16

Τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Challenger της Πράγας στα διπλά και αναμένεται να βελτιώσει ξανά το career high του τη Δευτέρα.

Μετά από 3 τίτλους Futures, δυο σε τουρνουά 25.000 δολαρίων και έναν σε 15.000 δολαρίων, ο Πέτρος Τσιτσιπάς κατέκτησε και ένα Challenger στη φετινή χρονιά στα διπλά, μια επιτυχία που αναμένεται να τον φέρει στο Νο.250 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών στην ΑΤΡ!

Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας, που βρίσκεται στο Νο.276 της παγκόσμιας κατάταξης του διπλού και συνεργάστηκε αυτή την εβδομάδα με τον Ρουμάνο Victor Vlad Cornea, κατάφερε να κερδίσει μαζί του τρια πολύ δύσκολα παιχνίδια στο χωμάτινο ATP Prague Open II, Challenger της κατηγορίας "50".

Στον 1ο γύρο κέρδισαν τον Τσέχο Jiri Jenicek και τον Αμερικανό Toby Kodat με 6-4, 7-5. Μπήκαν στα προημιτελικά και εκεί κατάφεραν να πάρουν μια πολύ δύσκολη νίκη απέναντι στον Βέλγο Michael Geerts και τον Βρετανό Ryan Peniston, με 6-3, 3-6, 14-12.

Στα ημιτελικά πέρασαν με walkover το εμπόδιο των Γάλλων Geoffrey Blancaneaux και Arthur Cazaux και μπήκαν στον τελικό, όπου κατάφεραν να κερίσουν το δίδυμο των Τσέχων Martin Krumich και Andrew Paulson με 6-3, 3-6, 10-8.

Αυτός ήταν ο 5ος τίτλος καριέρας για τον Πέτρο Τσιτσιπά, που "άνοιξε λογαριασμό" τον Σεπτέμβριο του 2020, δηλαδή κάτι λιγότερο από έναν χρόνο πριν, κατακτώντας το τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Monastir στην Τυνησία με τον Αριστοτέλη Θάνο.

Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχει κερδίσει 4 ακόμα τίτλους, στο 25άρι του Kottingbrunn στην Αυστρία με τον Λετονό Martins Podzus, στο 25άρι του Bolzano στην Ιταλία με τον Cornea, στο 15άρι του Oldenzaal στην Ολλανδία με τον Γερμανό Constantin Schmitz και φυσικά το πρώτο του Challenger στην Πράγα, ξανά με τον Cornea.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots