1ος ημιτελικός και Top 10 η Zheng (vids)

 
1ος ημιτελικός και Top 10 η Zheng (vids)
tn team Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 - 12:54

H 21χρονη Qinwen Zheng επέστρεψε από σετ πίσω και απέκλεισε την Anna Kalinskaya, για να προκριθεί στον πρώτο της ημιτελικό σε Grand Slam και να εξασφαλίσει παράλληλα το ντεμπούτο της στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση έκανε η Qinwen Zheng, η οποία επικράτησε της Anna Kalinskaya με 6-7 (4), 6-3, 6-1 και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Australian Open.

Η νεαρή Κινέζα μπαίνει για 1η φορά στα ημιτελικά ενός Grand Slam και ταυτόχρονα έπιασε έναν μεγάλο στόχο της για φέτος με το καλημέρα στη σεζόν, εξασφάλισε την άνοδό της στο Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης. Θα κερδίσει τουλάχιστον 5 θέσεις και θα βελτιώσει το προηγούμενο career high της (Νο.13) κατά 3 θέσεις.

Θα γίνει επίσης η πρώτη Κινέζα που θα βρεθεί στα ημιτελικά ενός Grand Slam μετά από 10 χρόνια, απ' όταν η Li Na κατέκτησε το Australian Open, το 2014.

Δεν είχε εύκολη αποστολή η Zheng, η οποία βρήκε απέναντί της μια πολύ καλά διαβασμένη Kalinskaya, που της έβαλε πολύ δύσκολα για 1,5 περίπου ώρα. Οι δυο παίκτριες αντάλλαξαν από 2 break στα πρώτα 6 games του αγώνα, μέχρι το 3-3, ενώ μετά αμφότερες υπερασπιζόντουσαν με επιτυχία τα σερβίς τους, για να οδηγηθούν σε tie-break, όπου η Kalinskaya ήταν καλύτερη και επικράτησε με 7-4.

Μέχρι το 3-3 στο 2ο σετ η Ρωσίδα κατάφερε να ασκήσει πίεση και στο 2ο σετ, όμως η Zheng σιγά-σιγά άρχισε να ανεβάζει το επίπεδό της, να βρίσκει όλο και πιο μεγάλα χτυπήματα και να κάνει το γνωστό πολύ επιθετικό της παιχνίδι, χάρη στο οποίο κατάφερε να κερδίσει τα 9 από τα 10 τελευταία games της αναμέτρησης και να κάνει την ανατροπή, μετά από 2 ώρες και 20 λεπτά παιχνιδιού.

Η Zheng, η οποία ήταν η μοναδική Top 15 παίκτρια που συνέχιζε στο πάνω μισό του ταμπλό από τον 4ο γύρο, θα παίξει στα ημιτελικά με την προερχόμενη από τα προκριματικά, Dayana Yastremska, που νωρίτερα σήμερα απέκλεισε την Linda Noskova με 6-3, 6-4.

Αν κερδίσει τον αγώνα αυτό και προκριθεί στον πρώτο της τελικό ενός Grand Slam, η Κινέζα θα βρεθεί στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ μπορεί να ανεβεί μέχρι και στο Νο.6, αν κατακτήσει το τρόπαιο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots