WTA
Πρωταθλήτρια στο 1000άρι του Ντουμπάι η Paolini! (vid)

 
Πρωταθλήτρια στο 1000άρι του Ντουμπάι η Paolini! (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 - 21:14

Σε μια εβδομάδα γεμάτη με εκπλήξεις στο Ντουμπάι, η Jasmine Paolini, η οποία είχε αποκλείσει τη Μαρία Σάκκαρη στον 3ο γύρο, κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της!

Στον τελικό του Dubai Tennis Championships, η Paolini επικράτησε της προερχόμενης από τα προκριματικά, Anna Kalinskaya, με 4-6, 7-5, 7-5, μετά από μια πολύ μεγάλη μάχη 2 ωρών και 13 λεπτών.

Μετά το 3-4 στο 1ο σετ, η Kalinskaya κέρδισε 5 συνεχόμενα games και πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα με 6-4, 2-0. Προηγήθηκε και με 3-1 στο 2ο σετ η Ρωσίδα, ωστόσο η Paolini κατάφερε να περάσει στην αντεπίθεση πριν να είναι πολύ αργά και να ισοφαρίσει σε 3-3.

Αφού υπερασπίστηκε όλα τα δικά της service games έως το τέλος του σετ, η 28χρονη Ιταλίδα έκανε άλλο ένα break στο 12ο game, για να το κατακτήσει με 7-5 και να στείλει τον τελικό σε 3ο σετ.

Εκεί όχι μόνο έμεινε πίσω με break από νωρίς, αλλά αυτή τη φορά η Kalinskaya μπόρεσε να κρατήσει τη διαφορά του break μέχρι και το 5-3! Όταν σέρβιρε για τον τίτλο όμως, η Paolini έκανε το break back και ισοφάρισε σε 5-5, παραμένοντας στο παιχνίδι.

Έχοντας το momentum και με την Kalinskaya να έχει ηττηθεί στο πνευματικό κομμάτι, η Ιταλίδα έκανε νέο break με love στο 12ο game και ολοκλήρωσε μια πολύ μεγάλη ανατροπή. 

Και για τις δυο, αυτός ήταν ο μεγαλύτερος τελικός καριέρας, ενώ για την Kalinskaya, που αναμένεται να κάνει νέο career high στο Νο.24 του κόσμου τη Δευτέρα (από το Νο.40), ήταν ο 1ος τελικός γενικά στο tour.

Η 25χρονη Ρωσίδα, η οποία ξεκίνησε μάλιστα από τα προκριματικά την προσπάθειά της και χρειάστηκε συνολικά 7 νίκες για να φτάσει στον τελικό, έκανε 3 διαδοχικές Top 10 νίκες, ενάντια στις Iga Swiatek, Coco Gauff και Jelena Ostapenko!

Η Paolini είχε επίσης εντυπωσιακή πορεία, παρόλο που δεν χρειάστηκε να παίξει με τόσες πολλές Top 10 παίκτριες. Η πιο μεγάλη νίκη της ήταν απέναντι στη Μαρία Σάκκαρη στον 3ο γύρο, ενώ απέκλεισε ακόμα τις Beatriz Haddad Maia, Leylah Fernandez και Sorana Cirstea - στην πορεία της πέρασε και το εμπόδιο της Elena Rybakina άνευ αγώνα, αφού η Καζάκα αποσύρθηκε πριν από το ματς. Στον αγώνα της με την Haddad Maia δε, για τον 1ο γύρο παρακαλώ, χρειάστηκε να ανατρέψει το 4-6, 2-4, 15-40!

Μέχρι χθες, είχε παίξει μόνο σε τελικούς σε 250άρια η Ιταλίδα, που έπαιξε συνολικά στον 5ο τελικό της καριέρας της και κατέκτησε τον 2ο τίτλο της, μετά το 250άρι του Portoroz της Σλοβενίας το 2021.

Θα κάνει και εκείνη ένα πολύ μεγάλο άλμα 10 θέσεων και από το Νο.24 θα ανεβεί στο Νο.14 του κόσμου, μπαίνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots