WTA
Ανέβηκε στο Νο.6 του κόσμου η Σάκκαρη

 
Ανέβηκε στο Νο.6 του κόσμου η Σάκκαρη
© Charleston Open
tn team Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 - 9:06

Ακόμα μια θέση κέρδισε η Μαρία Σάκκαρη αυτή την εβδομάδα, ανεβαίνοντας στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης. Επέστρεψε στο Top 15 η Danielle Collins.

Η Σάκκαρη συνέχισε τις καλές της εμφανίσεις για 3ο συνεχόμενο τουρνουά στην Αμερική και με την πορεία της μέχρι τα ημιτελικά του Charleston Open εξασφάλισε την άνοδό της στο Νο.6 του κόσμου, από το Νο.7.

Πάντα στην 1η θέση είναι η Iga Swiatek, που διατηρεί την υψηλή διαφορά της από το Νο.2 και την Aryna Sabalenka. Στο Νο.3 βρίσκεται η Coco Gauff, στο Νο.4 η Elena Rybakina και στο Νο.5 η Jessica Pegula.

Η Σάκκαρη, η οποία έχει κερδίσει 5 θέσεις τον τελευταίο μήνα, ακολουθεί στο Νο.6, ενώ πίσω της είναι στο No.7 η Qinwen Zheng και στο Νο.8 η Marketa Vondrousova. Η Ons Jabeur έχασε 3 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.9, μετά και την 5η διαδοχική ήττα της. Το Top 10 συμπληρώνει η Jelena Ostapenko.

Η πιο φορμαρισμένη παίκτρια των τελευταίων τριών εβδομάδων, Danielle Collins, κέρδισε άλλες 7 θέσεις μετά και την κατάκτηση του τίτλου στο Τσάρλστον και από το Νο.22 ανέβηκε στο Νο.15. Θυμίζουμε πως η 30χρονη Αμερικανίδα ήταν στο Νο.53 πριν από 3 εβδομάδες, αλλά κέρδισε back-to-back το 1000άρι του Μαϊάμι και το 500άρι του Τσάρλστον, πετυχαίνοντας 13 διαδοχικές νίκες.

Η φιναλίστ στο 250άρι της Μπογκοτά, Marie Bouzkova, κέρδισε 7 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.35 του κόσμου, ενώ η πρωταθλήτρια του ίδιου τουρνουά, Camila Osorio, άφησε πίσω της 22 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.63.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots